Style Erdős Norbert 2024. 10. 08.

A világ 5 legdrágább tévéjétől leesik az állad

Aki azt hiszi, hogy egy tévé lehet túl nagy vagy túl drága, az bizony téved. Mutatunk öt bizonyítékot arra, hogy mindig van feljebb.

Az őskorban a férfiak hatalmas mamutokat üldöztek, hogy lenyűgözzék a törzset (és persze az élelemszerzési szándék sem volt elhanyagolható), manapság azonban már kevés mamut rohangál a lakóparkokban, de mamutméretű tévékből bőséggel válogathatunk.

Szóval a nagy képernyő nem más, mint a modern férfi vadászsikereinek bizonyítéka. Az új “trófea”, amit büszkén mutogathatunk barátainknak.

Szóval most megmutatjuk nektek a világ öt legdrágább tévéjét – ha csak az egyik is a faladon van, akkor nem kérdés, ki a király a városban.

5. Panasonic TH-152UX1 (180 millió forint)

A 368 centis képátlóval büszkélkedő monstrum 4K-s, 3D-s plazmakijelzővel rendelkezik, de nem árt egy kisebb targonca, hogy be tudd vinni a házba, ugyanis jóval nehezebb, mint egy LCD-tévé. Egész pontosan 590 kg (egy Trabant 601-es súlya 615 kg)! A plazmatévékről sokan úgy gondolják, hogy elavultak, de még mindig több önálló színárnyalatot tudnak megjeleníteni mint LCD-s vagy LED-es társaik.

Fotó: Panasonic

Fotó: Panasonic

4. C SEED 201 (210 millió forint)

Ez sem egy könnyűsúlyú versenyző, ugyanis 1,5 tonnát nyom, de ez kialakításából adódóan nem meglepő. Kifejezetten azok számára tervezték, akik a kertjükben szeretnék megtapasztalni a szabadtéri mozizás élményét. A C Seed 201-et a Porsche Design tervezte, és gombnyomásra emelkedik ki a földből.

Ez a világ egyik legnagyobb kültéri LED-tévéje, 780 ezer LED, 12 hangszóró és három mélysugárzó található benne. Mutathatnánk képet is erről a tévéről, de inkább nézd meg ezt a videót, és essen le az állad.

 

3. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Edition (550 millió forint)

A  1,5 millió dolláros árcédulával rendelkező tévét a neves brit tervező, Stuart Hughes álmodta meg. Ez a tévé nem a legnagyobb a világon, mindössze 140 centis a kijelzője, és nem rendelkezik olyan funkciókkal, mint a listán szereplő többi tévé. De akkor mitől ennyire drága?

Nos, a Stuart Hughes Prestige HD Supreme Editiont 18 karátos arany, drágakövek, gyémántok és aligátorbőr borítja…

 

2. The Titan Zeus (620 millió forint)

Hatalmas méretével a Titan Zeus jelenleg a világ legnagyobb 4K-s beltéri tévéje. Saroktól sarokig 940 centiméter, kijelzője érintésérzékeny, egy gombnyomásra egy gigantikus, virtuális akváriummá alakul. Ez a tévé gyakorlatilag egy egész falat elfoglal.

 

1. Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose Edition (910 millió forint)

A lista első helyén pedig egy újabb 140 centis Stuart Hughes tévé található. Ezt a változatot 28 kilogramm 18 karátos rózsaarany borítja, amely mellett még elfért néhány drágakő és persze aligátorbőr.

 

Összességében a tévé kicsit több mint egyszerű kütyü a háztartásban: státusszimbólum és kikapcsolódási forrás egyben, de nagy tévé nem csupán a férfiak álma, hanem egy közös családi befektetés. Legalábbis így könnyebb beadni otthon, amikor ki kell fizetni…

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images