Style FIRSTCLASS 2024. 10. 14.

Világhírű múzeum lehet otthonodból ezzel a tévével

Nem feltétlenül kell elmenni Párizsig egy-egy látványos festményért: ha alkalmas a tévéd, akár otthon is valósághűen élvezheted a látnivalókat.

Jó néhány éve, még 2017-ben álmodta meg a Samsung és Yves Béhar svájci tervező a The Frame névre keresztelt tévékészülékeket. Ezeket úgy tervezték, hogy finoman illeszkedjenek bármilyen stílusú enteriőrbe, sziluettjük pedig egy hagyományos festményére emlékeztessen.

The Frame (Kép: Samsung)

The Frame (Kép: Samsung)

Hogy a művészet eljusson a modern otthonokba, a The Frame hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Samsung Art Store-hoz, amely több mint 2500 műalkotást vonultat fel tekintélyes múzeumokból és galériákból, mint a Met, a Van Gogh Múzeum, a Tate, a Victoria & Albert Múzeum, valamint hozzáférést biztosít a képzőművészet olyan kulcsfiguráinak alkotásaihoz, mint Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Salvador Dali és még sokan mások.

A dél-koreai gyártó most tovább bővítette az otthonról “meglátogatható” múzeumok sorát, ugyanis összefogott a párizsi Musée d’Orsay-vel. A Párizs szívében, egy egykori vasútállomáson található múzeum a világ legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista művészeti kollekciójával büszkélkedhet. Az 1848 és 1914 közötti nyugati művészeti alkotásokat magába foglaló gyűjteménye a festészettől az építészetig, a szobrászatig, a díszítőművészetig és a fotográfiáig a kifejezés minden formáját felöleli.

A leghíresebb művészek képviseltetik magukat a kollekcióban: Millet, Courbet, Degas, Monet, Manet, Gauguin, Van Gogh, Carpeaux, Rodin, Nadar, Vallotton, Vuillard és mások. Ezek közül az együttműködésnek köszönhetően 25 mű jeleníthető meg az otthonokban is, köztük olyan festményekkel, mint Auguste Renoir Bál a Le Moulin de la Galette-ben, Paul Cézanne A Sainte-Victoire hegy, Vincent van Gogh Csillagos éj, Claude Monet Kék tavirózsák, Henri-Edmond Cross Az esti levegő és Henri Rousseau A kígyóbűvölő című alkotásai.

Paul Cézanne: A Sainte-Victoire hegy (Kép: Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency via Getty Images)

Paul Cézanne: A Sainte-Victoire hegy (Kép: Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency via Getty Images)

A Frame QLED 4K tükröződésmentes, matt képernyője automatikusan beállítja a fényerőt és a színeket a kiváló minőségű megjelenítés érdekében – a színeket a Pantone hitelesítette.

Forrás: Samsung
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Samsung