Magic Fehér Patrik 2024. 09. 19.

Feltekerhető telefonon dolgozik a Samsung

Dél-koreai források tényként számolnak be arról, hogy 2025-ben a Samsung bemutatja első feltekerhető kijelzőjű mobilját. Az ehhez kellő tudás már megvan nekik.

Habár használhatóságukat és strapabírásukat illetően még fel-felmerülnek kétségek, több márka is arra adta a fejét a 2020-as években, hogy összecsukható kijelzőjű mobilokat dobjon a piacra. A trendet az ismert márkák közül a Samsung diktálta, jelenleg azonban a Huawei tekinthető úttörőnek, melynek már nem is egy, hanem két helyen “törik” a mobilja.

Könnyen lehet, hogy egy év múlva már legyintve tekintünk vissza a két helyen hajló Huaweire is, ha a Samsung megvalósítja azt, amiről dél-koreai források írnak. Állításuk szerint a cég ugyanis egy feltekerhető kijelzőjű mobilon dolgozik, mely akár már 2025-ben piacra kerülhet. Az értesülés szerint a készülék kijelzője 12,4 colos átmérőjű lehetne, ami igazából már a tabletek játszóterének is tekinthető. Épp emiatt elképzelni is nehéz, hogy oldaná meg ezt a Samsung, ugyanis arról még nincs pontos kép.

Az azonban biztos, hogy a technológia már adott hozzá: már januárban szóba került a koreaiaknál a feltekerhető kijelző ötlete, azt pedig a világnak is megmutatták, hogy ha kell, akár két irányba hajló megjelenítőeszközt is képesek jó minőségben gyártani.

Forrás: Mashable
Kép(ek) forrása: Costfoto/NurPhoto via Getty Images