Life Támogatott tartalom 2024. 10. 03.

Ezekkel a gyógynövényekkel harcolhatsz az aranyér ellen

Voltak régen is gyógymódok? Összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert gyógynövényt, amely segíthet az aranyér elleni harcban.

Az aranyérproblémák kialakulásában szerepet játszhat az is, ha az érfalak gyengék vagy a feszülés miatt elvékonyodtak, éppen ezért érdemes olyan gyógynövényekre vagy gyógynövénykivonatokat tartalmazó készítményekre bízni magunkat, amelyek serkentik a szöveti regenerációt, a hámképződést, illetve javítják a vérkeringést.

A galagonya áldásos előnyei

A galagonya kiváló szíverősítő és szívnyugtató hatású. Serkenti a szívizom vérellátását, értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, éppen ezért koszorúér-betegségek esetén különösen ajánlott. Aranyérpanaszok enyhítésében is segíthet, hiszen javítja a vérkeringést, ezáltal csökkenti a pangást az erekben. Hatását hosszú távú alkalmazással tudja kifejteni.

Ez a növény alapvetően a rózsafélék családjába tartozik, gyakran megtalálható kis ligetekben, sövényekben. Jellemző termése a mélyvörös színű bogyó, amely édes-savanykás ízű.

Ezekkel a gyógynövényekkel harcolhatsz az aranyér ellen

A galagonya fontos antioxidáns, szerepet játszik a koleszterinszint csökkentésében. Sajátos jellemzője, hogy a szívre nemcsak fizikálisan, hanem pszichésen is hat, hiszen jelentős a szorongáscsökkentő hatása. Előnye, hogy könnyen beilleszthető az étrendbe, és hosszú távon alkalmazva akár öregedésgátló hatást is kifejthet. Szívgyógyszerekkel együtt azonban csak nagy körültekintéssel szabad alkalmazni, mert egyes gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet.

A tyúkhúr ismeretlen oldala

A tyúkhúr leginkább arról ismert, hogy gyakran adják a szabad levegőn tartott szárnyasoknak. Van azonban az ember számára is egy olyan tulajdonsága, amit érdemes kihasználni: kiválóan csökkenti a koleszterinszintet.

Rendszeres fogyasztása lassíthatja vagy megállíthatja a plakkok, tehát az érfali lerakódások kialakulását az artériákban. A plakkok kialakulását elősegíti többek között a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, illetve a nikotin révén a dohányzás. Éppen ezért ilyen esetekben nagyon fontos az érfali lerakódások megelőzése.

Az aranyeres panaszok esetén a tyúkhúrból készült kenőcsök érösszehúzó, sebgyógyító hatásuk miatt segítséget jelenthetnek a már vérző, duzzadt aranyerek gyógyításában. 

A vadgesztenye nemcsak szép, hasznos is

A vadgesztenye szintén hasznos lehet az érrendszeri problémák megelőzésében vagy kezelésében. Bár ez nem ehető, de termését felhasználják a gyógyszeriparban. A vadgesztenye magjában található eszcin nevű hatóanyag erősíti az érfalak szerkezetét és rugalmasságát, javítja a vénás visszaáramlást, és megakadályozza a vérrögképződést. Az eszcin emellett gyulladáscsökkentő is, így minden szempontból előnyös az aranyér és a visszér kezelésére.

Ezekkel a gyógynövényekkel harcolhatsz az aranyér ellen

Érdekesség, hogy külsőleg alkalmazva segíthet a bőrproblémák kezelésében, a vadgesztenye-kivonatot gyakran használják krémekben és gélekben, mivel feszesíti és tonizálja a bőrt, valamint javítja a visszerek állapotát.

Ha tehát aranyérrel küszködsz, akkor segítségedre lehetnek a vadgesztenye-kivonatokat tartalmazó készítmények. Ezek alatt nemcsak a kenőcsöket, hanem a különféle kapszulákat is értjük. Közös jellemzőjük, hogy csökkenthetik a fájdalmat és a kellemetlen tüneteket. Készíthetünk ülőfürdőt is vadgesztenye-kivonattal, ami szintén enyhítheti a panaszokat. Jól látszik tehát, hogy az aranyér elleni harcban a természet is a segítségünkre lehet!

Hirdetés

Telitalálat aranyér ellen!

Az aranyér első tüneteinek – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – jelentkezésekor segíthet a micellákba csomagolt hialuronsavat és gyógynövényi kivonatokat tartalmazó Proktis-M termékcsalád. A hialuronsav kiemelkedő hidratálóképessége igazolt, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást, sebgyógyulást. A Proktis-M kúp a belső, míg a Proktis-M plus kenőcs a külső, fájdalommal és gyulladással járó aranyeres panaszok enyhítésére használható, a tünetektől függően akár kombinálva is.

 

Ezzel lepd meg a kedvesed, ha jót akarsz

Phytotec Hungária Bt.

Patikában vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök

www.proktis.hu

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: First Class
Kép(ek) forrása: Getty Images