Life Fehér Patrik 2024. 10. 16.

Lemásolhatják Las Vegas legújabb látványosságát

A Las Vegas-i Sphere jelenleg egyedülálló attrakció a Földön, hamarosan azonban a világ egy másik pontján felépülhet a második gömbje is.

Las Vegasról egy ideje már nem csak kaszinói vagy épp a Bellagio szökőkútja juthat eszünkbe, hanem a Sphere is. Az egy éve megnyílt épület, mely a világ legnagyobb LED-kijelzőjével büszkélkedhet, nem csak kívülről, de belülről is látványos, mint azt korábban megmutattuk nektek:

Kissé meglepő is lehetett, hogy egy ilyen nagyszabású attrakcióval nem a Közel-Kelet egyik szénhidrogénekből meggazdagodott országa bővült. Persze ami késik, nem múlik:

készül a második Sphere, melynek Abu-Dzabi ad otthont.

Az épületet ugyanaz a cég tervezi, mint a vegasit, így koppintásról talán nem beszélhetünk. Az Egyesült Arab Emírségekben található gömb ugyanúgy 20 ezer férőhelyes lesz, mint az eredeti, így várhatóan a 111 méteres magasság és a 157 méteres szélesség sem fog eltérni. A Sphere mögött álló cég egyébként azt tervezi, hogy még több országba “elvinnék” a gömböt, az abu-dzabi projekt ennek csupán az első lépése.

Kép: Ethan Miller/Getty Images

Kép: Ethan Miller/Getty Images

A közel-keleti ország egyébként csupán a második opció volt, amikor a külföldi terjeszkedés a terítékre került. A Sphere-t ugyanis előbb Londonban másolták volna le, ám a terveket a brit főváros polgármestere elkaszálta az épület potenciális fényszennyezése és lakosokat zavaró mivolta miatt.

Forrás: Sphere Entertainment Co.
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Ellen Schmidt/Las Vegas Review-Journal/Tribune News Service via Getty Images