Magic Fehér Patrik 2023. 10. 02.

Belülről is lenyűgöző napjaink leglátványosabb épülete

A hétvégén megnyílt 2023 leglátványosabb új épülete, a Las Vegasban található Sphere: a gömb alakú, LED-ekkel borított koncerthelyszínt a U2 avatta fel egy parádés show-val.

Mi is beszámoltunk a Las Vegasban épült Sphere-ről korábban: az amerikaiak első számú ünnepén, július 4-én üzembe helyezték a rendkívül látványos külső LED-világítást a hatalmas gömbön, melyen azóta számos mintázat, a nappal együtt kelő emoji vagy éppen reklám jelent meg.

A belső rész felfedezésére szeptember utolsó péntekéig kellett várnia a nagyközönségnek. A nyitás kapcsán a U2-t érte a megtiszteltetés, hogy koncertjükkel felavassák a 2,3 milliárd dollárból (850 milliárd forintból) felhúzott helyszínt, mely belülről is legalább annyira eget rengetően néz ki, mint kívülről.

A Sphere kívülről, rajta a nyitóeseményt hirdető felirattal (Kép: Ethan Miller/Getty Images)

A Sphere kívülről, rajta a nyitóeseményt hirdető felirattal (Kép: Ethan Miller/Getty Images)

A rockbanda kétórás fellépésébe nem csupán a zene, hanem a látványvilág miatt is komoly melót fektettek, másképp nem is lehet kihasználni egy ilyen páratlan hely adottságait. A helyszínen lévők beszámolói szerint remekül sikerült a show, a 111 méter magas plafon tetejéig futó kivetítők olyan vizuális élményben részesítettek mindenkit, melytől még a sokat látott kritikusok és újságírók álla is leesett.

Nézd meg képgalériánkat a koncertről, és gyönyörködj te is a látványban!

12 fotó megtekintése

A koncert egy részét te is átélheted itt:

Kép(ek) forrása: Kevin Mazur/Getty Images for Live Nation