
A profi sportban nem elég csupán tehetségesnek lenni, rengeteg extra munkát is bele kell ölni ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen. Az edzések mellett ennek része a táplálkozás is, mely egyre nagyobb figyelmet kap több sportágban is már.
A futball világában már nem feltétlen mondható kirívónak, ha az egyes játékosok táplálkozásáról egyéni szinten is külön szakember gondoskodik. Ezzel foglalkozik a portugál Diogo Prego is, aki több olyan focistának is főzött már, akik az angol bajnokságban játszanak. Önéletrajzában feltüntetheti Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársát, Andy Robertsont és Virgil van Dijkot, vagy a belga válogatott Jan Verthongent.
Jelenleg egy meg nem nevezett, négyszeres angol bajnok Manchester City-játékosnak dolgozik, akinek minden étkezéséért a 35 éves privát séf felel. Hogy ki az illető, azt homály fedi, de azt elárulta, hogy a Portugáliából importált ízvilág bejön neki, benne többek között a bacalhau-val, egy tőkehalas fogással. Leggyakrabban tengeri herkentyűket, tésztát és poke bowl-t kérnek tőle, minden főfogás előtt levessel.
“Fehérjeszeleteket és gyümölcsleveket készítek neki minden nap. Próbálok olyan kevés dolgot vásárolni, amennyire csak lehet, mindent otthon készítek” – mesélte a séf, akinek a legszélsőségesebb napokon a munkaideje akár 20 órás is lehet. “Nagy a felelősség ezen a szinten. Sokat játszik a játékos, szóval mindennek tökéletesnek kell lennie.”
Prego számára azonban talán az a legjobb, hogy az egészet nem munkaként fogja fel. “Közeli barátok vagyunk, vele ebédelek és vacsorázom. Együtt biliárdozunk és megyünk koncertekre” – fogalmazott a portugál, aki össze is állított egy átlagos napi menüt.
Reggeli: kovászos pirítós avokádóval, rántottával vagy buggyantott tojással, sült koktélparadicsommal, pirított gombával és ecetes lilahagymával
Ebéd: házi pappardelle tészta ricottával és csirkével
Vacsora: tengeri sügérfilé fehérbabbal, spenóttal, koktélparadicsommal és citrommal
Nasi: mézes zabkeksz
Ital: Banános, málnás, macás kefírshake