Life Erdős Norbert 2023. 02. 14.

Meg fogsz lepődni, mennyit kapott Rihanna a Super Bowl-fellépésért

Vagyis leginkább azon, hogy mennyit nem kapott, ugyanis ezt a sztárok ingyen szokták vállalni, azt is eláruljuk, hogy miért.

A hétvégén rendezték a amerikai NFL döntőjét, amely az 57. Super Bowl volt a liga történetében. A végső megmérettetésen a Kansas City Chiefs csapott össze a Philadelphia Eagles csapatával és egy nagyon izgalmas, fordulatos, pontokban gazdag mérkőzésen végül éppen csak, de a Chiefs emelhette magasba a Vince Lombardi-trófeát. (KCC vs. PE – 38:35)

A mérkőzés félidejében minden évben órási showt rittyentenek a szervezők a nézőknek, idén Rihanna lépett fel, aki egy kicsit ugyan unalmas, de igen látványos rapidkoncertet adott a stadionban lévő, több mint 60 ezer nézőnek és a képernyők előtt ülő több milliónak.

Meg fogsz lepődni, mennyit kapott Rihanna a Super Bowl-fellépésért

Rihanna a félidei koncertért azonban egy fillért sem kapott, ahogy egyik fellépő sem, akik korábban szórakoztatták a nézőket a félidőben. A sztárok ezt a fellépést rendszerint ingyen vállalják, mert a nézettség, amit ez az esemény generál, elég nagy hasznot hoz nekik más fronton és örülnek, ha egyszer felkéri őket az NFL szervezőbizottsága, hogy vállalják el a halftime showt.

Ezt támasztaja alá egy nagyon beszédes adat: magát a döntőt 113 millión nézték, de a félidei koncertre még ennél is többen voltak kíváncsiak, 118,7 milliónan kapcsoltak oda, hogy lássák a második gyermekével terhes Rihannát a lebegő platformokon.

Az NBC állítása szerint a Super Bowl-fellépése után Shakirának 230, Jennifer Lopeznek 335, Justin Timberlakenek 534 százalékkal ugrott meg a népszerűségei az online zenehallgatási platfromokon.

Meg fogsz lepődni, mennyit kapott Rihanna a Super Bowl-fellépésért

Persze attól, hogy a fellépőnek nem fizetnek, a halftime show nincs ingyen. 2020-ban Jennifer Lopez és Shakira közös fellépése 13 millió dollárba került (4,6 milliárd forint), 2017-ben Lady Gagánál 10 milliós volt a költségvetés (3,5 milliárd forint), Beyoncéra 2013-ban pedig meglehetősen alacsony, 600 ezer dolláros szettet raktak össze (212 millió forint).

Meg fogsz lepődni, mennyit kapott Rihanna a Super Bowl-fellépésért

Fotók: Getty Images