Life Fehér Patrik 2023. 02. 21.

Újabb bevételi mérföldkőhöz érkezett az Avatar második része

Van még kraft a december óta műsoron lévő filmben, az embereket még mindig érdekli a na'vik története.

Már nem az Avatar: a víz útja a legnépszerűbb film a mozikban, de a közönséget még két hónappal a premier után is érdekli James Cameron alkotása – a mozik pedig nem veszik le műsorról a filmet, amíg arra van kereslet.

Elnézve a még mindig látható ütemben növekvő jegybevételeket, egy hónapig valószínűleg még vetíteni fogják világszerte a pandorai kalandokat, melyek a hétvégi jelentések szerint eddig már 2,243 milliárd dollárt, átszámítva 803 milliárd forintot hoztak a készítők konyhájára. Ez az összeg abból a szempontból mérföldkő, hogy pont túlszárnyalja a Titanic által eddig termelt bevételt – azt a filmet szintén James Cameron rendezőnek köszönhetjük.

James Cameron

James Cameron (Kép: Getty Images)

A víz útja egyébként már most a legtöbb bevételt hozó mozifilm több országban is. A Variety szerint Németország, Franciaország, Ausztria, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Libanon, Norvégia, Portugália, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Törökország, az Egyesült Arab Emírségek, Kambodzsa, Mongólia, Új-Zéland, Kolumbia és Puerto Rico mellett nálunk, Magyarországon sem volt még film, ami több pénzt hozott volna.

A világcsúcsig vezető út azonban még hosszú, és a trendeket elnézve igencsak rögös. A dobogó második helyén 2,7 milliárd dollárral (967 milliárd forinttal) a Bosszúállók: Végjáték áll, míg a listavezető az Avatar első része még 2009-ből 2,92 milliárd dolláros (1045 milliárd forintos) bevétellel.

Cameron megfogta az isten lábát ezzel a történettel, pár gombot még biztosan le fog varrni a 2024 decemberében érkező harmadik Avatar-filmmel. A rendező a korábbi hírek szerint öt epizódosra tervezi sorozatát, a többi rész a következő években jelenhet majd meg.

Nyitókép: Disney Press