Life Fehér Patrik 2023. 02. 27.

Brad Pitt pezsgőjével koccintanak az Oscar-díjasok

Idén nem a filmvásznon nyújtott alakítása miatt láthatjuk a vörös szőnyeg közelében a színészt.

Kevésbé köztudott, de 2008 óta pezsgőkészítéssel is foglalkozik Brad Pitt: annak idején még Angelina Jolie-val közösen döntöttek úgy, hogy három évre kibérlik a franciaországi Miraval-pincészetet, opciós vásárlási joggal. A pár élt is ezzel, sőt, 2014-ben össze is házasodtak a hozzá tartozó kis kápolnában. Válásuk után Pittnél maradt mindez, közben pedig megszületett három pincészet összefogásával a Fleur de Miraval márka: a kollaboráció különlegessége, hogy a világon egyedülálló módon csak rozépezsgők készítésével foglalkoznak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Champagne Fleur de Miraval (@fleurdemiraval) által megosztott bejegyzés

Termékeik sikeréhez nyilvánvalóan hozzájárult az, hogy van egy húzónév a csapatban Pitt személyében, de abban is biztosak vagyunk, hogy ha nem lett volna nagyszerű az ital, 2022 után idén már nem ezt szolgálnák fel az Oscar-gálán. A tavalyi év után ugyanis idén is Fleur de Miraval-pezsgőkkel koccinthatnak Hollywood csillagai március 12-13-án.

Ezek a pezsgők palackonként 110-150 ezer forintnak megfelelő összegbe kerülnek, és 2020 óta összesen négyféle változat készült belőlük. Az utóbbi három év közül a legjobb évjárat a 2021-es lehetett, ugyanis abból készült egy limitált kiadású változat is, melyen a hivatalos leírás szerint öt évig dolgozott a szakértőcsapat. Az ital alapja chardonnay, ebbe vittek némi pinot noir-t, amiből aztán megszületett a pezsgő – valószínű, hogy ezt kortyolhatják majd az arany szobrocskák újdonsült tulajdonosai is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Champagne Fleur de Miraval (@fleurdemiraval) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Getty Images