Life Fehér Patrik 2023. 03. 03.

35 színarany iPhone-t rendelt Messi, hogy szétossza őket

Az argentin futballista ezzel szerette volna meghálálni válogatottbeli csapattársainak a világbajnoki győzelmet.

Akinek önmagában nem elég drága és egyedi egy iPhone, az számos helyen személyre szabathatja készülékét jó pénzért. Több cég is található szerte a világban, melyek különféle nemesfémek, drágakövek és egyéb különleges anyagok (bőr, űrbéli kőzetek) felhasználásával teszik egyedivé a készülékeket.

Közülük most az egyik, az iDesign Gold tette közzé Lionel Messi rendelését. A PSG argentin sztárja nem kevesebb mint 35 darab, 24 karátos aranyba csomagolt iPhone 14-est kért a vállalattól, mindegyiket egyedi dizájnnal ellátva. A mobilokat névre szólóan, a katari futball-világbajnokságot megnyerő argentin csapat tagjainak készítették, játékosoknak és stábtagoknak egyaránt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝗜𝗗𝗘𝗦𝗜𝗚𝗡 𝗚𝗢𝗟𝗗 (@idesigngold) által megosztott bejegyzés

A játékosok esetében a Pro Max modellek hátlapjára, a kamera mellé a jobb felső sarokba felkerült a futballista neve és mezszáma, emellett pedig minden telefonon az argentin futballszövetség címere, valamint a “világbajnokok 2022” felirat látható.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝗜𝗗𝗘𝗦𝗜𝗚𝗡 𝗚𝗢𝗟𝗗 (@idesigngold) által megosztott bejegyzés

Hogy mindezért mennyit kellett fizetnie Messinek, az nem derült ki hivatalosan, de egy kis számolgatással közel kerülhetünk a végösszeghez: a hivatalos webshop szerint egy iPhone 14 Pro Max személyre szabása, értsd, bearanyozása, illetve saját logóval ellátása 4500 ezer fontba, átszámítva 1,924 millió forintba kerül. Ezt 35-tel beszorozva 67,3 millió forintot kapunk.

A cégnek egyébként rengeteg híres futballista megrendelője van: iDesign Gold által tervezett telefont nyomkod többek között Neymar és Gigi Donnarumma is a PSG-ből, de a Liverpool új igazolása, Darwin Nunez, valamint Ronaldinho is ilyen iPhone-nal szokott feltűnni a nyilvánosság előtt.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝗜𝗗𝗘𝗦𝗜𝗚𝗡 𝗚𝗢𝗟𝗗 (@idesigngold) által megosztott bejegyzés

Nyitókép: Getty Images