Life Fehér Patrik 2023. 03. 06.

Izmokat növeszthetsz ezzel a sörrel

Kifejezetten testedzés előtti italként ajánlják ezt a sört, melyet némi kávéval is megbolondítottak.

Egy amerikai sörfőzde, az Athletic Brewing Company társalapítója, Bill Shufelt és egy szintén amerikai kávémárka, a Super Coffee társalapítója, Jimmy DeCicco 2021-ben egy fitneszeseményen ismerkedett meg,  hamar barátok is lettek. Noha teljesen más területen dolgoztak, időről időre megosztották egymással az ötleteiket, így kiderült, hogy vásárlóközönségükben vannak átfedések.

Elhatározták hát, hogy készítenek egy közös terméket, ami – kiindulva abból, amivel foglalkoznak – nem lehet más, mint egy kávés sör. Tekintettel arra, hogy az Athletic Brewing az USA legnagyobb kézműves alkoholmentessör-főzdéje, a Super Coffee pedig olyan fehérjedús, cukormentes kávékat készít, melyeket a testépítők is szívesen fogyasztanak, elhatározták, hogy elkészítik a világ első edzés előtti sörét.

A Suped Up nevű ital a sörfőzde közleménye szerint egy extra sötét, gazdag ízvilágú, testes sör, melyben nem mellesleg 5 gramm, árpából származó protein is van dobozonként (0,35 l). “Több hónapig tartott, hogy kifejlesszük és finomítsuk a folyamatainkat, és izgatottak vagyunk a végső receptúra miatt. A sörnek jellegzetes pörkölt kávés és csokoládés jegyei vannak, merész kávéízzel” – fogalmazott John Walker, a cég másik társalapítója.

Arról nincs még infó, mennyibe fog kerülni egy doboz sör, de az italt csak korlátozott ideig lehet megvenni a gyártó hivatalos weboldalán.