Life Fehér Patrik 2023. 03. 07.

Akad egy hely, ahol a nagy pocak számít szexinek

Az itt élő férfiak hat hónapig tartó hízókúrákat tartanak, hogy az éves fesztivál idején ők legyenek a legszebbek.

Az elmúlt évszázadok során egyre több és egyre jobb minőségű élelmiszerek kerültek asztalainkra, az emberiség pedig ezzel párhuzamosan előbb elkezdett egyre magasabbra nőni, majd terebélyesedni, elhízni. Magyarország a legkövérebb nemzetek közé tartozik, kb. minden negyedik ember túlsúlyosnak számít.

Míg a világ legnagyobb részén problémaként tekintenek a kövérségre, az etiópiai Bodi törzs berkein belül el sem tudnak képzelni ennél vonzóbb dolgot. A kelet-afrikai ország déli részén, a mindentől távol eső Omo-völgyben élő embercsoport körében a férfiak nagy hasára tiszteletet parancsoló és szemrevaló dologként tekintenek.

Van egy hely, ahol a nagy pocak számít szexinek

Ezt persze el is kell valahogy érni: a földműveléssel és marhapásztorkodással foglalkozó törzs évente megrendezi Ka’el nevű fesztiválját június-július magasságában, ahol szó szerint megünneplik a nagy hasakat, a legnagyobb pocakú férfit pedig meg is koronázzák, és életre szóló tisztelet övezi őt a későbbiekben. Ahhoz azonban, hogy ezt elnyerjék, nagyjából fél évig készülnek.

Van egy hely, ahol a nagy pocak számít szexinek

“Diétájuk” legfontosabb elemei a zsíros tehéntej és joghurt, a vér és a méz, melytől hasuk hamar növekedésnek indul. A vért természetesen haszonállataikból szerzik, de tekintettel arra, hogy a marha egyfajta szent állatuk (kb. 80 szavuk van arra, hogyan jellemezzék őket), nem ölik le, csak megcsapolják őket. Miután kinyertek belőlük egy tálnyi friss vért, a sebet agyaggal tapasztják be.

A bevitt kalóriák mellett természetesen igyekeznek a lehető legkevesebbet mozogni a férfiak. A betevőt is asszonyaik hordják nekik: napkeltekor 1-2 liter véres tejjel indítanak, melyet napközben még párszor megismételnek. Ekkora mennyiség elfogyasztása persze megterhelő a szervezetnek, a felkészülési idő alatt előfordul, hogy valaki elhányja magát, annyit evett és ivott.

Van egy hely, ahol a nagy pocak számít szexinek

A fesztivál után a törzs tagjainak testéről pár hét alatt eltűnnek a méretes hasak, és visszanyerik egyébként kifejezetten izmos formájukat.

Forrás; képek: Getty Images