Life Fehér Patrik 2023. 03. 13.

Nem fogadtál az Oscar-győztesre? Eláruljuk, mennyit kerestél volna

Nem okozott nagy meglepetéseket a 2023-as Oscar-gála, a fogadóirodák elég pontosan megjósolták az egyes kategóriák eredményeit. Ezzel együtt is lehetett némi pénzt keresni a díjátadó segítségével.

Napjainkban gyakorlatilag már mindenre lehet fogadást kötni az ezzel foglalkozó irodáknál, nem csak sporteseményekre. Az Egyesült Királyság igazi kincsesbánya ebből a szempontból: az emberek kismillió különféle fogadási lehetőségre tehetnek fel pénzt, de ha nem szimpatikus számukra egyik választás sem, arra is van lehetőségük, hogy saját eseményt hozzanak létre, melyet a fogadóiroda aztán kiértékel és jó eséllyel elfogad.

A sportágakon túlnyúló fogadási lehetőségek az elmúlt években Magyarországra is megérkeztek. Jó példa erre a mostani Oscar-díjátadó, melynek kapcsán az általunk ellenőrzött irodánál mind a 23 arany szobrocska leendő gazdájára lehetett fogadni. A díjkiosztó előtt, vasárnap este 10 óra magasságában lementettük a bet365 egyes oddsait, majd összevetettük a végeredménnyel.

A szorzókat a valósággal összevetve kijelenthető, hogy a végeredmény a papírformának megfelelő volt, 23 díjból 19-et kapott az, akit a bukik a legesélyesebbnek gondoltak. Ezzel párhuzamosan az oddsok eléggé alacsonyak is voltak, eléggé magabiztosak voltak az eredményeket illetően: a férfi mellékszereplő sikeres eltalálásáért például csak 1,02-szeres szorzót kínált a bet365.

Hét Oscart is hazavihetett a Minden, mindenhol, mindenkor (Kép: Kevin Winter/Getty Images)

Hét Oscart is hazavihetett a Minden, mindenhol, mindenkor (Kép: Kevin Winter/Getty Images)

Az online fogadóirodánál nem volt lehetőség arra, hogy kötésben tegyük meg tippjeinket az estére, azaz aki szeretett volna némi pénzt keresni az összes Oscar-díjhoz kapcsolódóan, annak 23 különböző fogadást kellett kötnie. Meglepő módon az, aki minden kategóriában a legesélyesebb jelöltre fogadott, magyar idő szerint reggel boldogan kelhetett, mert ugyan négy fogadás ment a levesbe, de a maradék 19-cel több pénzt nyert, mint amennyi korábban volt a számláján (feltéve, ha minden fogadást ugyanakkora téttel tett meg).

Tehát ha valaki kategóriánként 1000 forintot tett mindig a “tutira”, akkor 23 ezer forintot kockáztatott. Ebből lett mára 25 734 forintja (feltéve, ha akkor fogadott azokra, amikor mi is ellenőriztük a szorzókat).

A legnagyobb meglepetést az oddsok alapján a legjobb látványtervezés győztese, a Nyugaton a helyzet változatlan okozta, ugyanis 11-es szorzója volt, és csak a harmadik helyre tették a fogadóirodák a Babylon és az Elvis mögött.

Nyitókép: Al Seib/A.M.P.A.S./Getty Images