Life Fehér Patrik 2023. 03. 28.

Életnagyságú szobrot állítottak Messinek

Az argentin játékos teljesítményét már számtalan módon elismerték, ezúttal egy szobor formájában is megörökítették a focistát.

Lionel Messit a tenyerén hordozza Argentína a világbajnoki siker óta, magasabbra aligha juthatna a Paris Saint-Germain játékosa. Hónapokkal a katari vb után is tömegek ünneplik, bárhol a nyilvánosság elé lép, mindenki akar belőle egy szeletet.

Úgy megrohanták Messit, ahogy a legnagyobb popsztárokat szokták

Sikerére nem csak Argentína, hanem a komplett dél-amerikai kontinens büszke – legalábbis a COMNEBOL (az ottani UEFA) biztosan. Készítettek is ezért egy szobrot Messiről, melyet hétfőn lepleztek le, és a jövőben a COMNEBOL paraguayi központjában található múzeumban állítják majd ki olyan nagyságok szobra mellett, mint Pelé vagy Diego Maradona.

A szobor leleplezése köré egy kisebb ünnepséget is szerveztek, melynek keretein belül Messi megkapta a világbajnoki trófea másolata mellett a Finalissima trófea másolatát is – utóbbi az a torna, ahol az aktuális Eb-győztes a Copa America első helyezettjével találkozik, a mérkőzést a dél-amerikaiak nyerték.

Lionel Messi a trófeákkal

Lionel Messi a trófeákkal

“Nagyon különleges és gyönyörű pillanat ez” – fogalmazott az eseményen Messi. “Itt volt az ideje, hogy újra egy dél-amerikai csapat nyerje a vb-t.”

Messinek egyébként 2016-ban már állítottak egy szobrot Buenos Airesben, amit 2017-ben egyszer vandálok félbevágtak, de aztán helyreállították a károkat.

Kép: Amilcar Orfali/LatinContent/Getty Images

Kép: Amilcar Orfali/LatinContent/Getty Images

Forrás: ESPN
Kép(ek) forrása: Christian Alvarenga/Getty Images