Life Fehér Patrik 2023. 03. 29.

Óránként 2,6 milliót keres a rekorder baseballjátékos

Otani Sohej fizetése olyan magas, hogy megdöntötte ligája vonatkozó rekordját is.

Ha a legmagasabb sportolói fizetéseket keressük, érdemes elkalandozni a baseball világába is. A nálunk kevésbé népszerű sportág legnagyobb alakjai arcpirítóan magas fizetéseket kapnak, és ebben még nincsenek benne az egyéb szponzori díjak.

Az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) meg is dőlt a fizetési rekord, számolt be erről kedden a Forbes. Az új csúcstartó a japán Otani Sohej, aki nem kevesebb mint 65 millió dollárt (22,8 milliárd forintot) kap erre a szezonra csapatától, a Los Angeles Angelstől. Hogy segítsünk ezt egy kicsit képbe helyezni: ez 2,6 millió forintos órabérnek felel meg, melyet a nap 24 órájában kap a játékos.

Otani Sohej (Kép: Eric Espada/Getty Images)

Otani Sohej (Kép: Eric Espada/Getty Images)

A 28 éves sportolót csapata ütőként és dobóként is foglalkoztatja, de ettől még elképesztően magas a fizetése. Minden bizonnyal meg is érdemli ezt, hiszen teljesítménye alapján 2021-ben a liga legértékesebb játékosa volt.

A fizetési lista második helyén Max Scherzer, a New York Mets dobója áll, aki 59,3 millió dollárt (20,8 milliárd forintot) keres majd 2023-ban. A dobogóra 44,5 millió dollárral (15,6 milliárd forinttal) a New York Yankees csapatát erősítő Aaron Judge fért még fel. Ő tavaly decemberben kilenc évre 360 millió dollárért hosszabbított szerződést, ennek tehát csak egy kis szelete az idei bére.

Sohej jelenlegi szerződésének utolsó szezonját kezdi a csütörtökön startoló MLB-szezonban, tehát a jövőben van esélye akár egy még jövedelmezőbb kontraktus kiharcolására is.

Forrás: Forbes, Yahoo
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Jasen Vinlove/Miami Marlins/Getty Images