Life FIRSTCLASS 2023. 04. 17.

Ingyenes fesztivált rendeznek Budapesten

Európa-napi fesztivált rendeznek május 7-én Budapesten. Ingyenes koncertek és családi programok is lesznek.

A május 7-i Európa-napi fesztiválon hazánk uniós csatlakozásának 19. évfordulóját ünnepeljük. Ebből az alkalomból ingyenes családi és EU-s programokkal, kvízekkel, valamint beszélgetésekkel és koncertekkel várják a szervezők az érdeklődőket a budapesti Szabadság téren. Itt rajtol el az immár hagyományos, ingyenes, akadálymentes futóverseny is.

A futók 10 órakor indulnak a Szabadság térről. A verseny útvonala 19 jelentős, európai uniós támogatásból megvalósult, az oktatáshoz és egyéb képzési formákhoz szorosan kapcsolódó fejlesztés mentén halad el.

A verseny eredményhirdetését követő, estig tartó programsorozat 14 órakor kezdődik Járai Márk, a Halott Pénz frontembere akusztikus koncertjével. A koncertet a Veszprém-Balaton 2023: Európa Kulturális Fővárosának programajánlója követi majd a nagyszínpadon. Ugyanitt ukrán művészek előadása következik 15.15-től, majd az Aranyakkord formáció lép fel, a zenei fellépők sorát pedig a Budapest Bár zárja.

A nagyszínpad koncertjeivel párhuzamosan családi és gyerekprogramok kezdődnek a Pódiumszínpadon. Az Európa Pont sátorban pedig izgalmas és aktuális témákról szóló beszélgetéseket hallgathatnak meg a fesztivál látogatói.

Kép(ek) forrása: Getty Images