Life Fehér Patrik 2023. 04. 25.

Bizarr rekordot döntött egy focista

Aiden O’Neill a pályára berohanó szurkolóknak köszönheti rekordját, melyet nem lesz egyszerű megdönteni.

Eredetileg tavaly decemberben rendezték volna az ausztrál labdarúgó-bajnokságban a Melbourne City – Melbourne Victory mérkőzést. A városi riválisok meccse el is kezdődött, a 11. percben pedig a hazaiak játékosa, Aiden O’Neill be is talált az ellenfél kapujába. A meccset azonban a 22. percben megszakították, ugyanis a vendégségben, illetve hátrányban lévő Victory-szurkolók betörtek a pályára, és sérülést okoztak a bírónak, valamint saját kapusuknak is.

A vendégcsapatot a történtek miatt 10 bajnoki ponttól megfosztották, emellett 550 ezer ausztrál dolláros (125 millió forintos) büntetéssel sújtották. A meccset azonban nem fújták le: az ausztrál szövetség úgy döntött, hogy április ötödikén onnan folytatódik tovább a mérkőzés, ahol az megszakadt: az állás 1-0 a hazaiaknak. Az újraindítás különösen szép volt, ugyanis a sérüléseiből felépült játékvezető annak a kapusnak adta a labdát, aki szintén megsérült.

A meccsen egy Guinness-rekord is született, ugyanis az első 21 perc hőse, Aiden O’Neill az 57. percben is betalált. A duplázó középpályásnak, ha pusztán a játékidőt nézzük, csak 46 perc kellett a duplázáshoz, a valóságban azonban 108 nap, 23 óra és 59 perc telt el. Ezzel az egykori Burnley-játékos tartja az egy meccsen belüli két gól között eltelt leghosszabb idő rekordját.

A 2-1-es eredménnyel végződő összecsapást követően a hazaiak edzője, Rado Vidošić is megdicsérte játékosát. “Aiden a meccs embere. Két gólt szerzett három hónap különbséggel? Itt is vagyunk – ez világrekord” – viccelődött a menedzser.

Forrás: Guinness World Records
Kép(ek) forrása: Darrian Traynor/Getty Images