Life Kovács Miklós 2023. 05. 06.

Eddig tiltott, szellemjárta helyre mehetnek turisták

Delhi megnyitja kísértetjárta helyszíneit a turisták előtt, a borzongásra vágyó utazók naplemente után fedezhetik fel az eddig elzárt területeket.

Az elővárosaival együtt 22 milliós indiai metropolisz olyan helyeit járhatják be a felfedező kedvű utazók, amelyek eddig tiltottak voltak. A Delhi Turisztikai Hivatal egy kísérleti projekt elindítására készül, amely lehetővé teszi, hogy napnyugta után vezetett túrákat tegyenek a turisták a város rémisztő múlttal rendelkező műemlékeihez. 

A helyi turisztikai hivatal tisztviselői a The Indian Expressnek nyilatkozva elárulták, hogy a helyiek és a turisták részéről egyaránt nagy volt az érdeklődés ezekre a sétákra, és rengeteg kérés érkezett, hogy a város állítólagos kísértetjárta helyszínein indítsanak vezetett túrákat. Így jött az ötlet, hogy sötétedés után a legjobb felfedezni a kísértetjárta helyeket. 

Az első ilyen séta a Malcha Mahalban lesz, amely a Chanakyapuri melletti hegygerincen található – derül ki a jelentésből. A 14. századi műemlék egy erdő sűrűjében rejtőzik, körülbelül 1,5 kilométerre a főúttól.

A pletykák szerint ez a sűrű erdő sötét titkokat rejt, és a kíváncsi felfedezők közül vannak, akik rémülten térnek innen vissza, ha visszatérnek egyáltalán. Malcha Mahal egykor királyi birtok, vadászház volt, ami már sok évtizede elhagyva állt a  XX. században, amikor érdekes fordulatot vett a hely története. Az 1970-es években megjelent egy család, akik az egyik utolsó helyi uralkodó, Wajid Ali sah leszármazottainak vallották magukat.  

2017-ben halt meg a romok közt élő, állításuk szerint királyi leszármazottnak számító család utolsó tagja, Ali Raza herceg (Fotó: Sanchit Khanna/Hindustan Times. Getty Images)

1985-ben költöztek be a középkori épület romjaiba, Begum Wilayat Mahal, az anya, két gyermeke, valamint néhány szolgáló. Itt éltek éveken át, teljesen elszigetelten, a területet harci kutyák őrizték, senkivel sem érintkeztek a külvilágból. Az elmúlt évtizedekben mindannyian meghaltak, az anya 1993-ban követett el öngyilkosságot, gyermekei pedig évekkel később követték őt. 

Haláluk körülményeiről nincs információ, de az biztos, hogy nehéz lehetett az élet a romok között vezetékes víz, elektromos áram nélkül. A romok közötti nyomorúságos életük nyomait fedezhetik fel a sétán résztvevők, ami valószínűleg paranormális jelenések nélkül is elég lehangoló.

A magát királyi leszármazottnak tartó család 1985-2017 között élt a 14. századi romok között, teljes elszigeteltségben, és mindannyian itt haltak meg. Ezek a tények adják a rémisztő történetek alapjait. (Fotó: Sanchit Khanna/Hindustan Times, Getty Images)

A magát királyi leszármazottnak tartó család 1985-2017 között élt a 14. századi romok között, teljes elszigeteltségben, és mindannyian itt haltak meg. Ezek a tények adják a rémisztő történetek alapjait. (Fotó: Sanchit Khanna/Hindustan Times, Getty Images)

A jelentés hozzáteszi, hogy naponta körülbelül hat kísértetjárást fognak tartani egy-egy emlékműhöz. Minden csoport húsz főből áll majd. “Ez egy két-háromórás séta lesz. Mesélők, történészek vagy bejegyzett idegenvezetők kísérik majd a csoportokat, akik Delhi és az emlékmű történetével kezdik, és kísérteties történeteket mesélnek az emlékműről” – mondta a tisztviselő.

A séta ára személyenként mindössze 4000 forintnak megfelelő összeg lesz, ami tartalmaz egy túlélőcsomagot is a jelentkezők  számára. Ha sikeres lesz a vállalkozás, akkor további, hasonlóan hátborzongató helyek kerülnek majd be a repertoárba.

Forrás: hindustantimes.com
Kép(ek) forrása: Getty Images