Life Kováts Olivér 2023. 05. 08.

Fizetnek annak, aki végignézi a Halálos iramban összes részét

Mielőtt még mindenki benyújtaná a felmondását, nem árt leszögezni: csak egy szerencsés kereshet azzal, ha megnézi a Halálos iramban részeit – mind a tízet.

Hétköznapinak egyáltalán nem mondható kezdeményezéssel készül a Halálos iramban tizedik részének május 19-i bemutatójára a FinanceBuzz amerikai pénzügyi portál – írja a CNN.

1000 dollár ütheti annak az egy szerencsésnek a markát, aki megnézi a legendás autós akciófilmsorozat összes részét.

Összehasonlításképpen, illetve a nagyságrendek érzékeltetése kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a fizetés, vagy inkább jutalom gyanánt felajánlott, nagyjából 340 ezer forintos összeg nem sokkal kevesebb a nettó magyar átlagkeresetnél, ami februárban 366 ezer forint volt a KSH adatai szerint.

Természetesen a feladat nem csak ennyiből áll: az illetőnek két hét alatt ki is kell jegyzetelnie azokat a baleseteket, amikben legalább egy autó megsérült. Az adatokkal az a portál célja, hogy feltérképezze, hogy nőtt-e, vagy éppen csökkent a balesetek száma, amióta 2001-ben bemutatták a Halálos iramban első részét. Ezen felül próbálják azt is modellezni, milyen hatást gyakorolnának a biztosítási költségekre, ha valóságban is így vezetnének, mint a filmvásznon.

A pályázat sikerességének feltétele, hogy a pályázó az otthonában akár kölcsönzés útján, akár valamelyik streamingszolgáltató felületén meg tudja tekinteni az első kilenc részt, míg a tizediket, a Fast X-et a mozikban. Az amerikai állampolgárságú pályázók május 19-ig jelentkezhetnek a lehetőségre, győztest pedig egy héttel később hirdetnek.

Forrás: CNN, FinanceBuzz
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Matt Winkelmeyer/GA/The Hollywood Reporter/Getty Images