Life Kováts Olivér 2023. 05. 11.

Dokusorozat készült Arnold Schwarzeneggerről

Minisorozatban mutatja be a Netflix, hogyan futott be testépítőként, színészként és politikusként is karriert Arnold Schwarzenegger.

Háromrészes dokumentumfilm-minisorozatban mutatja be Arnold Schwarzenegger életét a Netflix, ami Arnold néven június 7-étől lesz elérhető a streamingszolgáltató felületén.

Az új sorozat érkezéséről maga Schwarzenegger tett bejelentést az Instagram-oldalán, aki élete eddigi 75 éve során testépítőként, színészként, üzletemberként és politikusként is ismertté vált. Mint arról a Deadline beszámolt, a Netflix alkotása bemutatja, hogyan jutott el Schwarzenegger az osztrák vidéki élettől a csillogó amerikai álomig, és alaposan körbejárja a kormányzói pályafutását és a magánéleti zűrjeit is.

Ennek megfelelően feldolgozzák azt is, hogy fiatalon hogyan hagyta maga mögött Ausztriát – a bonyolult családi életével együtt –, majd a hadsereget is megjárva testépítő pályafutásba kezdett, és nem kevesebb mint 13 világbajnoki címet nyert, mielőtt az Egyesült Államokba költözött. Hollywoodban olyan filmek meghatározó szereplőjévé vált színészként, mint a Conan- és Terminátor-filmek.

A dokusorozatban – amit Lesley Chilcott rendezőként, Allen Hughes pedig producerként jegyez – az osztrák-amerikai legenda pályatársai és barátai, így James Cameron, Jamie Lee Curtis, Linda Hamilton és Sylvester Stallone is megszólalnak.

Forrás: Arnold Schwarzenegger/Instagram, Deadline
Kép(ek) forrása: Ethan Miller/Getty Images