Life Támogatott tartalom 2023. 05. 16.

Így csökkentheted a stresszt az életedben

Felgyorsult világunkban mindent a lehető legrövidebb idő alatt akarunk elvégezni, hogy másra is jusson idő. Ez azonban feszültté teheti a napjainkat. Mutatjuk, hogyan csökkentheted a stresszt az életedben! A mondás úgy tartja, hogy minden perc, amit az ember megtakarítani vél a sietség révén, kettőt csíphet le az életéből. Ugyanakkor minden pihenéssel töltött perc pedig két […]

Felgyorsult világunkban mindent a lehető legrövidebb idő alatt akarunk elvégezni, hogy másra is jusson idő. Ez azonban feszültté teheti a napjainkat. Mutatjuk, hogyan csökkentheted a stresszt az életedben!

A mondás úgy tartja, hogy minden perc, amit az ember megtakarítani vél a sietség révén, kettőt csíphet le az életéből. Ugyanakkor minden pihenéssel töltött perc pedig két másikat jelenthet, amit később a békés öregkorban lehet kiélvezni.

A sietség mellett a düh, a tehetetlenség érzése miatt keletkező frusztráció is okozhat feszültséget. Sőt, stresszt idézhet elő bennünk bármi, ami bizonytalanságot kelt, ezek közé tartozik az aggódás vagy a félelem érzete is. Sok férfi már pusztán amiatt képes stresszelni, hogy mi történik akkor, ha mindazt, amire ma nem jutott idő, holnap kell elvégeznie. Mindemellett mindenkire nehezedik olyan nyomás az élete során, amitől feszültnek érzi magát. Ha azonban a stressz az életöröm útjába áll, akkor a túlterheltség hatására a szervezet figyelmeztető jelzéseket bocsát ki.

Ezt teheted a stressz ellen

Hogyan csökkenthetik a stresszt a férfiak a mindennapokban? Először is el kell fogadnod, hogy bármennyire is strapabírónak és keménynek gondolod magad, a te erőforrásaid is végesek. Nem lehet egy nap alatt megváltani a világot. Fontos, hogy rögzítsd magadban, hogy amennyiben valaki goromba és modortalan veled, az nem jelenti azt, hogy támadás érte az egódat. Mindenkinek lehet rossz napja, sokszor nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen lelki küzdelmet folytat embertársunk magában. Éppen ezért nem szabad ezeket magunkra vennünk.

Talán sokszor hallottad már, de lehet, hogy nem elégszer: a stressz legjobb ellenszere, ha időt szánsz a pihenésre és a feltöltődésre. Ez lehet passzív és aktív egyaránt. A választás a tied, de fontos észben tartanod, hogy az egészséges és stresszmentes élet építőköveit alapvetően három tényező – a rendszeres testmozgás, a megfelelő étrend és az elegendő alvás – jelenti. Ezek biztosítják, hogy az ember teste-lelke könnyebben leküzdje a stresszt. Ha valaki képes ezt a triót szem előtt tartani az életében, akkor már meg is kezdte a stresszmegelőző programját, és könnyebben meg fog küzdeni a mindennapi életben jelentkező problémákkal.

Így csökkentheted a stresszt az életedben

Csodaszer nincs, nyilván a nehézségek ellen semmi sem véd, de ha képes vagy időben felismerni egy problémát és meg tudod beszélni a helyzetet, illetve tudsz hosszú távú megoldást keresni egy-egy nehézségre, akkor valószínűleg éveken keresztül helyt tudsz állni az élet olykor-olykor óriási hullámai között.

Nevetés, mint gyógyír

Már a tudomány is bebizonyította, hogy a nevetés gyógyír a tartós stresszben élő emberek számára. Sajnos azonban, amíg a gyerekek naponta 400-szor nevetnek, addig a felnőttek átlagosan csak 15-ször. Vagyis valahol valami elromlik, mire felnőttekké válunk, és megfosztjuk magunkat a nevetés előnyeitől. Pedig a humor és a nevetés hatására az agyban különféle vegyületek, úgynevezett endorfinok szabadulnak fel, amelyek segítenek ellazítani az izmokat és enyhítik a testi-lelki fájdalmat.

Így csökkentheted a stresszt az életedben

Az idő hatékony kezelése

A stresszmegelőző technikák mellé érdemes hatékony időkezelést tanulni, amely mindenkinek segíthet kézben tartani az életét. Ha nem tudsz jól gazdálkodni az időddel, akkor készíts heti vagy napi ütemtervet. Írd össze, milyen feladatokat kell elvégezned, így biztosan nem felejtesz el semmit. Ha a munkád miatt sokat kell telefonálnod, akkor próbáld meg a hívásokat észszerű keretek közé szorítani. Az órákon át tartó trécselés biztosan nem lesz produktív. Mindemellett azt is meg kell tanulni, hogyan kérj segítséget egy-egy feladathoz, valamint azt, hogyan mondjál nemet az irreális, észszerűtlen elvárásokra. Így biztosan el tudod kerülni, hogy túlvállald magad, és a rövid határidők miatt stresszelj.

A döntés a te kezedben van. Egyáltalán nem mindegy, meddig élsz, milyen élményekkel és kalandokkal gazdagodsz életed során. A stresszkezelési technikák elsajátításával és jó időbeosztással sok fejfájástól kímélheted meg önmagad!

HIRDETÉS

2 az 1-ben: nappal nyugtat, este altat

A Sedacur forte a valeriána, komló és citromfű kivonatát tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer, amely napközben oldja a feszültséget, este segíti az elalvást és a nyugodt éjszakai pihenést. Napközben és este is lehet alkalmazni. Szedése a mindennapi tevékenységet nem befolyásolja hátrányosan: nem rontja a figyelmet, sem az autóvezetéshez is nélkülözhetetlen képességeket, az éberséget és a reagálóképességet.

Tippek, hogy túléld a napot, ha alig aludtál

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

www.sedacur.hu

Forrás: First Class
Kép(ek) forrása: Dreamsite.com