Life Fehér Patrik 2023. 05. 19.

Kenyér ihlette az Adidas új cipőjét

Egy mexikói édeskenyér inspirálta a tervezőket, amikor hozzányúltak az Adidas népszerű sportcipőjéhez. A Superstar létezik immáron vaníliás, csokis és epres kiadásban is.

Ha mexikói ételekre gondol az ember, tipikusan a fűszeres ízek, valamint a kukorica juthatnak eszébe, illetve az ebből készülő tortilla. Konyhaművészetüknek azonban tradicionális eleme a concha nevű édeskenyér is, melynek nevét (magyarul kagyló) formája miatt kapta. A nyitóképen is látható étel lisztből, cukorból, vajból, tojásból és élesztőből készül, és kap egy édes, színes cukorréteget, mely meghatározza ízét.

Az édesség megihlette nemrég az Adidast is, és megalkották egyik leghíresebb sportcipőjük, az idén már 54 éves Superstar conchaváltozatát. Rögtön három ilyen lábbeli is készült vanília, csoki és eper “ízekben”, ezek határozzák meg a cipők alapszínét.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

adidas México (@adidasmx) által megosztott bejegyzés

A hagyományos Superstarokhoz képest több fontos eltérést is észrevehetünk a Superstar Conchán. Az orr mintázata például a kenyér kagylóhéjszerű héját idézi, emellett pedig textil borítja a sneaker külsejét – ez előrevetíti, hogy praktikus utcai viselet helyett sokkal inkább gyűjtői darab lehet az Adidas újdonságából.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

adidas México (@adidasmx) által megosztott bejegyzés

A cipő hivatalosan május 18-án debütált a sportszergyártó mexikói üzleteiben, de online már elővételben le lehetett csapni az átszámítva 47 ezer forint körüli összegbe kerülő lábbelikre.

Forrás: Adidas
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images