Life Kovács Miklós 2023. 06. 05.

Szó szerint az égbe repít egy hotel Dubajban

Érdekes szolgáltatással bővült egy dubaji szálloda kínálata, a gazdag vevők a szobából privát repülővel emelkedhetnek a felhők fölé, ahol az éjszakai bulizás sem kizárt.

Nem ritka, hogy a szállodák magánrepülőgép-használatot biztosítanak, de a privát gépeket általában praktikusabb feladatokra tartják fenn (pl. a vendégek távoli célállomásokra történő szállítása). Ezzel szemben a 9H-FIVE repülőjét minden jel szerint bulizásra tervezték.

A 9H-FIVE Dubajban található, és a szolgáltatást akár rövid kirándulásokhoz vagy hosszabb nemzetközi túrákhoz is igénybe veheti a fizetőképes közönség, és ehhez még a hotelbe sem kell bejelentkezni, az utcáról beesve, a megfelelő hitelkártyát villantva mehet az égi party, akár 12 órán át.

(Fotó: Five Hotels and Resorts)

(Fotó: Five Hotels and Resorts)

A célra egy új fejlesztésű Airbus ACJ TwoTwenty típusú gépet vetettek be, ami több szempontból is kilóg az átlagos magángépek táborából. Elsősorban nagyobb az átlagnál, a tágas  73 négyzetméteres kabinban 16 ülőhely, nyolcszemélyes étkezőasztal és egy nagyvonalú lakosztály található, king size ággyal és zuhanyzóval. A további kiemelkedő elemek közé tartozik a felszerelt konyha és legalább három óriási, 55 colos képátmérőjű tévé. A meghívott vendégeknek pedig nem kell aggódniuk a kézipoggyász miatt, ezen a gépen a 16 utasra 60 nagy méretű bőrönd is felfér.

A dekoráció drasztikusan eltér a tipikus business jetekétől, megjelenésében a névadó szálloda hangulatát idézi, a LED-fényekkel az egész utastér többféle színárnyalatban világíthat, a fedélzeten pedig minőségi audiorendszer felel a hangulatos zenéért. 

Táncolni is van hely (fotó: Five Hotels and Resorts)

Táncolni is van hely (fotó: Five Hotels and Resorts)

Mivel ma már sokakban aggályok merülnek fel az ilyen erőforráspazarló dorbézolásokkal kapcsolatban, a hotel vezetősége szén-dioxid-kvótát vásárol a kibocsátás ellensúlyozására, valamint Borneo esőerdőinek megmentését is támogatják a bérleti díjak egy részéből. 

Ami azért szabad szemmel is jól látható összeg, egy ilyen gép bérlése 4,8 millió forint óránként, tehát aki kimeríti az utazás 12 órás keretét, az 57 millió forintot fizet egy igazi, felhők feletti bulizásért.

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Five Hotels and Resorts