Life Kováts Olivér 2023. 06. 14.

A gigantikus gumikacsát is leterítette a brutális hőség

Úgy látszik, nem a hőség a hosszú élet titka, ha gumikacsákról van szó. Egy napot sem bírt ki a legújabb, egyben legészrevehetőbb hongkongi látványosság.

Bár Magyarországon eddig inkább enyhe, csapadékos időjárás jellemezte a nyarat, ugyanez Hongkongról nem mondható el. Ennek – szó szerint – legnagyobb elszenvedő alanya az ázsiai városállamban egy hatalmas gumikacsa volt.

Még a perzselő napsütés sem tartotta vissza a helyieket pénteken, hogy megpillantsák a Victoria kikötőben egy holland művész, Florentijn Hofman pop-art installációját, ami két gigantikus gumikacsát takart, melyek a tervek szerint két hétig úsztak volna a víz felszínén. A helyiek nagy bánatára azonban a páros egyik tagja nem bírta a tikkasztó hőséget, és már szombatra leeresztett:

6 fotó megtekintése

A pórul járt, gyári állapotában 18 méter magas gumikacsát elvitték javításra, de nem tudni, hogy a kiállítás ideje alatt fog-e még két kacsából állni a Dupla Kacsa című kreáció. Addig az arra járók csak egy gigantikus gumikacsát csodálhatnak meg a kikötőben, ami annak ellenére töretlen népszerűségnek örvend, hogy a művészeti alkotást már tíz éve is kiállították Hongkongban.

Bár sokan csalódottak amiatt, hogy csak egy kacsa miatt, legalább annyian azzal az eggyel i szívesen szelfiznek. (Fotó: Michael Ho Wai Lee/SOPA Images/LightRocket/Getty Images)

Bár sokan csalódottak amiatt, hogy csak egy kacsa miatt, legalább annyian azzal az eggyel is szívesen szelfiznek. (Fotó: Michael Ho Wai Lee/SOPA Images/LightRocket/Getty Images)

Florentijn Hofman szokatlan pop-art alkotása már több mint 15 éves. Több nagyvárosban is járt azóta, és Hongkongban is másodjára állították már ki. (Fotó: Li Zhihua/China News Service/VCG/Getty Images)

Florentijn Hofman szokatlan pop-art alkotása már több mint 15 éves. Több nagyvárosban is járt azóta, és Hongkongban is másodjára állították már ki. (Fotó: Li Zhihua/China News Service/VCG/Getty Images)

Florentijn Hofman ugyanis 2001-ben álmodta meg, majd 2007-ben Franciaországban állította ki a hatalmasra nőtt gumikacsákat mint művészeti alkotást – azóta olyan városokat jártak meg, mint Oszaka (Japán), Sydney (Ausztrália) és São Paulo (Brazília).

Forrás: CNN, Reuters
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Sawayasu Tsuji/Getty Images