Life FIRSTCLASS 2023. 06. 15.

Így spórolnak az utazással a trükkös magyarok

A magyarok aggódnak ugyan az elszálló árak miatt, de nem mondanak le az utazásról. Ha kell, trükköket is bevetnek.

A magyarok mellett cseheket, szlovákokat, lengyeleket és románokat is megkérdeztek egy felmérésben az idei utazási terveikről. A válaszadók többsége (63%) a szállásárak miatt aggódik leginkább, közel minden második megkérdezettet a megemelkedett éttermi költségek és a magas repülőjegyárak is aggasztják, de a konkrét utazási tervekben ez nem mutatkozik meg. Sőt, a többség elutazik idén legalább egy olyan helyre, ahol eddig nem járt.

A Kiwi.com felmérése alapján a főszezonban magasabb repülőjegyárak miatt a magyarok 42 százaléka aggódik, de a többség hajlandó bevetni különböző trükköket is, hogy spórolhasson.

A magyarok különösen leleményesek: a régióban vizsgált országok közül mi ragaszkodunk legkevésbé (12%) ahhoz a dátumhoz, amit kinéztünk magunknak, márpedig néhány nap eltérés jelentős különbséget jelenthet a repülőjegyárakban.

Míg a régiós átlag szerint a válaszadók 53 százaléka hajlandó áttenni az utazása tervezett dátumát, ha akkor spórolhat, addig nálunk ez az arány 61% (a legmagasabb a vizsgált országok körében). Átlag feletti (24%) a hajlandóságunk azzal kapcsolatban is, hogy beiktassunk kitérőket, és megálljunk egy vagy több helyen. Így kevesebbet költünk, és több helyet is meglátogathatunk, amíg elérünk a fő úti célunkra.

A magyarok 32 százaléka követi a repülőjegyakciókat. Jellemzően ők azok, akik lecsapnak a jó ajánlatokra, és elutaznak olyan helyekre is, ami nem szerepelt az eredeti terveik között.

Kép(ek) forrása: Getty Images