Life Kovács Miklós 2023. 06. 16.

Milliós órát talált a vízfenéken fürdés közben egy férfi

Tengereink tele vannak szeméttel, de nem minden hulladék egyforma. Néha egy-egy Rolex is előbukkanhat a műanyag poharak között, amit szörfösök halászhatnak ki, ha elég szerencsések.

Matt Cuddihy ausztrál szörfös és óceánkutató épp az ausztrál Queensland államban található Noosa, egy gyönyörű tengerparti város mellett élvezte a tengert, amikor valami szokatlan dolgot vett észre. “Éppen sznorkeleztem és hét szörfdeszka uszonyát találtam a sziklák közé ékelődve. Odanézve észrevettem egy Rolex Submarinert, amelynek szíja beakadt egy szikla alá. Az üveg részben homályos volt a vízben lebegő homoktól.”

Matt csak levezetésként keres kincseket a tengerfenéken, a napjai javát inkább így tölti: 

Az ausztrál szörfös nem hitt a szerencséjének. “Csináltam egy fotót a GoPro kamerámmal, és rögtön nevettem, és azt gondoltam, hogy ez biztosan egy olcsó koppintás” – magyarázza Cuddihy.

Így néz ki egy gyári állapotú Submariner (fotó: Rolex)

Így néz ki egy gyári állapotú Submariner (fotó: Rolex)

Az Instagramon posztolt képeket a megtalált karóráról, amelyeken jól látszik, hogy hosszú időt tölthetett már az óra víz alatt, szép lassan benőtte a tengeri élet. A Rolex Submariner viszont ilyen körülmények között is megmutatta, hogy a legmagasabb minőséget képviseli, még a megtalálás után is járt. 

Az érdekes találat (Instagram/mattcuddihy)

Az érdekes találat (Instagram/mattcuddihy)

Az óceán rendszeres felfedezőjeként Cuddihy úr azt mondta, hogy reméli, azáltal, hogy felhívja a figyelmet az általa talált, és a tengerfenékről megtisztított véletlenszerű tárgyakra, az emberek jobban odafigyelnek majd az óceáni környezet minél érintetlenebbé tételére.

Nincs túl jó bőrben, de még jár

Nincs túl jó bőrben, de még jár

Forrás: Supercarblondie
Kép(ek) forrása: Instagram/attcuddihy