Life Fehér Patrik 2023. 06. 27.

Bömbölő metálzenével érlelte whiskyjét a Metallica

A Metallica új albumának megjelenésével együtt új whiskyvel is jelentkezett, melyet a nemrég bemutatott dalaik segítségével érleltek.

A Metallica már rég nem csak a zenéléssel, illetve annak előadásával foglalkozik: nemrég mi is beszámoltunk arról, amikor hanglemezgyárat vettek, ennél azonban régebb óta foglalkoznak whiskykészítéssel.

A banda még 2018-ban alapította meg az italok elismert szakértőjével, Dave Pickerell-lel közösen a Blackened Whiskey-t, ám a társ rövid időn belül elhunyt. Utódja azóta Rob Dietrich, aki szintén komoly név a szakmában, és ő az első számú felelőse is a legújabb italnak, a 72 Seasonsnek.

Ahogy a többi Metallica-féle whisky, ez is keresztülment az úgynevezett Black Noise, vagyis feketezaj-folyamaton, melynek lényege, hogy azon hordók mellé, melyekben érlelődik az ital, hangfalakat állítanak, és üvöltetik róluk a Metallica zenéjét, ezzel befolyásolva az eredményt. Arról nincs infó, hogy ennek valóban van-e gyakorlati haszna, azt viszont nem lehet kijelenteni, hogy ordas nagy kamu az egész: a Blackened ezt tényleg csinálja, és olyannyira komolyan veszik, hogy ez az eljárást le is védették.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

BLACKENED® (@blackenedamericanwhiskey) által megosztott bejegyzés

Jelen esetben a brandys hordókban érő bourbonos-rozsos elegyet az érés utolsó szakaszában a szintén 72 Seasons névre keresztelt 12. stúdióalbum számaival kezelték, a lemez borítójának világa meg is jelenik a limitált kiadású ital címkéjén. Hallgass bele, milyen dalok szóltak a hordók mellett!

“Tudjuk, hogy a rajongóink hosszú ideje vártak új zenére, és meg akartuk ezt ünnepelni minden lehetséges módon. Ez az album annyira az övék, mint a miénk” – fogalmazott az ital bemutatása kapcsán Lars Ulrich, a Metallica dobosa.

A 45 százalékos alkoholtartalmú whisky átszámítva bő 22 ezer forintért rendelhető meg.

Forrás: Blackened Whiskey
Kép(ek) forrása: Paul Bergen/Redferns/Getty Images