Life Fehér Patrik 2023. 06. 28.

Méterekre sörözhetsz a reptéri kifutótól ebben a kocsmában

A világ repülőimádóinak törzshelye is lehetne az a manchesteri kocsma, melynek kerthelyisége szinte belóg a szomszédos repülőtérre. Az embereket itt tényleg csak méterek választják el a fel- és leszálló gépektől.

Számos dolog ösztönözheti arra az embert, hogy kocsmába menjen, de valószínűleg a Manchesterben található The Airport Pub az egyetlen, ahová azért megy mindenki, hogy repülőket nézzen. A kerthelyiséges vendéglátóegység különleges elhelyezkedésének köszönhetően vált népszerűvé: közvetlenül a nyugat-angliai város repterének kifutópályája mellett található, a legközelebbi pontja mindössze 15 méterre van a betoncsíktól, ahol a gépek már fel-le szállnak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Airport Pub and Grill (@theairportpub) által megosztott bejegyzés

A levegőből még jobban látszik, hogy a telek belóg a reptérre, természetesen attól szokásos módon kerítés választja el az illetékteleneket.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Airport Pub and Grill (@theairportpub) által megosztott bejegyzés

Az idelátogatók máshol nemigen kerülhetnek közelebb közlekedő repülőkhöz anélkül, hogy jegyet vennének, ennek köszönhetően népszerű is a hely, mely reggelit és ebédet is kínál vendégeinek. A kocsmában egy külön tévén folyamatosan nyomon követhető a Manchesterbe érkező, illetve onnan induló gépek élő pozíciója, így senki sem marad le az élményről.

Összességében szinte csak pozitív visszajelzéseket kap a hangulatos hely, melynek udvarán egy repülő alakú mászókán játszadozhatnak a gyerekek. Az egyetlen negatívum, amit többen is kiemelnek, az a parkolás, valamint az érte fizetendő díj, de ezt azzal magyarázzák, hogy így tartják távol azokat, akik a kocsma előtt tennék le a kocsijukat, mielőtt elrepülnének.

Forrás: Daily Mail
Kép(ek) forrása: Leon Neal/Getty Images