Kis-Berkes Márk képviseli a magyar színeket az isztambuli ifjúsági szakács-világbajnokságon, miután megnyerte a Jeunes Chefs Rôtisseurs hazai döntőjét. A 27 év alatti versenyzőknek nem egy előre kitalált és jól begyakorolt menüsort, hanem nehezítésképpen a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból kellett három óra alatt egy három fogásból álló menüsort (előétel, főétel, desszert) elkészíteniük három főre.
A hozzávalók közül az idei évben a meglepetéskosárból báránybordát, borjúmájat, aranydurbincsot, padlizsánt és datolyát kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk eltervezett három fogás (előtel, főétel, desszert) elkészítéséhez.
Az Arany Kaviár Étterem remekel ezen a versenyen, az elmúlt tíz évben Kis-Berkes Márk a harmadik tőlük, aki részt vehet a világbajnokságon. A verseny technikai igazgatója Kovács Lázár, aki kóstoló zsűritagként és a magyar versenyző egyik felkészítőjeként maga is részt vesz majd az isztambuli világbajnokságon.
A győztes menüsor
Előétel: Marinált aranydurbincs, korianderpesto és -emulzió
Főétel: Bárányborda petrezselyemmel, marinált kápia és krém, padlizsántekercs, borjúmáj
Desszert: Ganache-krém meggyel, málnahab, marinált datolya, mandulamorzsa