Life Fehér Patrik 2023. 07. 06.

Rekordot döntött a nemzeti ünnep drónműsora

Van, akiknek nem csak a függetlenség napja miatt marad emlékezetes július 4., egy amerikai cég rekorddal ünnepelte a nemzeti ünnepet.

Az Amerikai Egyesült Államokban a július 4-i ünnepnap valódi ünnep: aki csak teheti, valamilyen programot szervez, programra megy, előkerül a rengeteg hot dog, este pedig a tűzijáték. A trendek azonban folyamatosan változnak: a pirotechnikát egyre többször egészítik ki drónok, nemcsak az USA-ban, de láthattuk ezt Magyarországon is a tavalyi augusztus 20-ai tűzijátékon, melyet végül 27-én rendeztek meg.

Van, ahol pedig már háttérbe is szorították a tűzijátékokat. Ez történt a texasi Northland Richland Hills egén is, ahol egy új rekord is született: egyszerre 1002 világító drón emelkedett a magasba, összjátékukkal különféle alakzatokat és ábrákat rajzolva az éjszakába tízperces műsoruk során. A showban megjelentek az amerikai történelem azon pillanatai, melyekre az ország büszkén tekinthet vissza. 

Ezen felül a műsor mögött álló Sky Elements Drone Shows nevű cég egy saját rekordot is döntött azzal, hogy állításuk szerint 40 helyen összesen 10 ezer drónnal repültek, mutatva ezzel azt, hogy ez a fajta szórakoztatás valóban egyre nagyobb teret nyer.

Kép: Yan Haining/VCG via Getty Images

Kép: Yan Haining/VCG via Getty Images

A cég kiemelte, hogy a drónműsorok zöldebbek és biztonságosabbak a tűzijátékoknál, miközben látványt tekintve ezek is képesek lenyűgözni a közönséget. Véleményük szerint a drónok környezetre gyakorolt hatása kisebb, mint a felrobbanás után füstöt és egyéb kemikáliákat felszabadító tűzijátékoké, emellett kevésbé balesetveszélyesek.

Forrás: Sky Elements Drone Shows
Kép(ek) forrása: Nyitókép illusztráció: Wei Liang/China News Service/VCG via Getty Images