Life Kovács Miklós 2023. 07. 10.

Most 35 milliót érhet a 16 éves iPhone-od

Az Apple-őrület sosem enyhül, a régi mobilok ma már gyűjtői darabok, és a bontatlan csomagolású, eredeti példányokért hihetetlen összegeket adnak.

Ókori tárgyak, középkori festmények helyett most itt vannak a tizenéves mobilok. Ezekért adnak egyre többet a fanatikus gyűjtők, főleg az iPhone lett kurrens termék. Az első generációs, 2007-es, még Steve Jobs által bemutatott iPhone 2G nagyon jó befektetés volt, ha akkoriban valaki még bontatlanul bedobta a fiókba. 

Ma már milliókat érhetnek ezek a készülékek, pont azért, mert kevesen gondoltak ilyesmire, amikor hosszú sorban állás után megkaparintották az áhított csúcsmobilt.

Most egy 4 GB memóriával szerelt iPhone 2G kerül kalapács alá, az aukciósház szerint pedig pont a kis méretű memória okozta ritkasága miatt rengeteg pénzt fognak adni érte: várakozásaik szerint az összeg eléri vagy meghaladja a 25 millió forintot, és ha a licit hevében két ember egymásra talál majd, akkor a 35 milliós ár sem kizárt. A licitről cikket közlő 9to5Mac szerint az iPhone 2G aukciója bő egy hete indult, és július 16-ig lehet licitálni rá – hogy hol tart a licit, azt ezen az oldalon lehet követni.

Forrás: hvg.hu
Kép(ek) forrása: Getty Images