Life Kováts Olivér 2023. 07. 12.

Teljes nagyságában lemásolják a Colosseumot

Az ókori Róma több emblematikus épülete – pontosabban annak mása – is felbukkan Málta szigetén. Az, hogy lesz egy második Colosseum is a világon, a Gladiátor 2 forgatásának tudható be.

Máltán is készülnek a Gladiátor 2 forgatására, ami szokatlan látvánnyal jár a szigetországban, ugyanis a film kedvéért jelenleg is építik a római Colosseum – és az ókori Róma más ikonikus épületeinek – pontos mását, amiről elsőként a TMZ közölt felvételeket.

Ahogyan az a képeken is látható, már kifejezetten jól haladnak a munkálatok:

Az amerikai történelmi filmet a 2000-ben bemutatott és akkor öt Oscar-díjat nyert Gladiátor folytatásának szánják, amit a több mint húsz évvel ezelőtti produkcióhoz hasonlóan Ridley Scott rendez. Egyelőre annyi ismert a történetből, hogy annak középpontjában az első rész főgonoszának, Commodusnak az unokaöccse, Lucius lesz, akit a korábbi BAFTA-díjas, illetve Emmy- és Oscar-jelölt Paul Mescal alakít.

Mescal mellett olyan ismert színészek kapnak még szerepet az új Gladiátorban, mint Denzel Washington, Pedro Pascal, Derek Jacobi és Connie Nielsen.

Málta mellett pedig Londonban és Marokkóban is vesznek fel jeleneteket, igaz, az utóbbi helyszínen az előző hónapban hat stábtag is megsérült néhány balul sikerült kaszkadőrmutatvány következtében.

A Gladiátor 2-t várhatóan 2024. november 22-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Forrás: TMZ
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Alexander Spatari/Getty Images