Life Kováts Olivér 2023. 07. 12.

Alig lehet ráismerni a 136 kilót fogyott férfira

Inspiráló átalakuláson ment keresztül egy brit férfi, aki alig pár év alatt megfelezte a testtömegét. És minden egy véletlenül elküldött e-maillel kezdődött el igazán…

Világéletében küzdött a testtömegével Jonathan Hodgson, akinek még gyermekkorában is rendre gondot okoztak a pluszkilók. Idővel azonban megelégelte, hogy mindig azzal azonosítják őt, hogy ő a nagy darab, ezért úgy döntött, hogy változtat. A most 36 éves villanyszerelőnek 15 évvel ezelőtt már megszületett egy elhatározása, aminek révén 51 kilótól szabadult meg, de azt később vissza is hízta, sőt, még többet is.

A koronavírus-járvány 2020-as megjelenése viszont újabb fordulópontot hozott az életében, és mialatt a járványügyi intézkedések hatására az otthona foglyává vált, rábukkant Pete Shaw, a Barnsley Barbell alapítójának motivációs fitneszvideóira. Ezek hatására döntött úgy Hodgson, hogy hozzájuk fordul segítségért – számolt be a történtekről a Yahoo.

Érdekesség, de a három évvel ezelőtti elhatározásban a véletlen is közrejátszott. Miután a felesége a konyhában megkérdezte, miért nézi Shaw videóit, ha közben úgysem változtat, megfogalmazott egy e-mailt, reagálva egy 28 napos fogyókúra-táborral kapcsolatos, utolsó felhívásra – idegességében viszont úgy döntött, nem küldi el a levelet, ám az ujja megcsúszott a képernyőn, így végül mégis elküldte.

Shaw rövidesen egy lelkes(ítő) válasszal jelzett vissza Hodgson „véletlen” levelére. Innen pedig már minden jött magától.

Azóta Hodgson hetente ötször jár edzőterembe, és összesen 136 kilogrammot faragott le a súlyából, így 254 helyett már csak 118 kilót nyom.

Élettani értelemben is tapasztalja az átalakulás pozitív hatásait a férfi, akinek korábban még a gyaloglás vagy a lépcsőzés is kihívást jelentett, de most már könnyebben ugorja meg ezeket a feladatokat, mint valaha. Ezzel párhuzamosan – saját bevallása szerint – jobb, gyakorlatiasabb férjjé és apává vált, és közben még a vállalkozása is fellendült annak köszönhetően, hogy gyorsabban végez a munkáival, így azokból többet tud vállalni.

Most hasonló cipőben jár, mint az az amerikai férfi, aki 150 kilót fogyott, és történetéről néhány hónappal ezelőtt számolt be a First Class, azaz még egy nehéz és költséges lépés hátravan az átalakulásában, mégpedig a plasztika – ekkora volumenű fogyás után ugyanis rengeteg felesleges bőr maradt a testén. Hodgson 2024 márciusában tervezi az esztétikai beavatkozást.

Átalakulásának története kapcsán elmondta, hogy sokkal fontosabb volt a fegyelem, mint a motiváció.

Ne hagyatkozz a motivációra. A fegyelemre kell koncentrálnod, mert a motiváció jön és megy, míg a fegyelem attól függetlenül megmarad, hogy motivált vagy-e, vagy sem. Bármit akarsz tenni, el fogod érni, ha megfelelő a hozzáállásod

– idézte David Goggins ultramaraton-futót, akit a világ egyik legismertebb és -elismertebb motivációs előadójaként tartanak számon.

Forrás: Yahoo
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Mike Harrington/Getty Images