Life Kováts Olivér 2023. 07. 14.

Ki hinné, hogy egy hüllő a polgármester felesége?

Kimondta a boldogító igent a mexikói polgármester, ám a friss házasok szokatlan párost alkotnak. A háttérben – az őszinte érzések mellett – egy helyi ősi hagyomány áll.

Szokatlan házasságot kötött a mexikói San Pedro Huamelula polgármestere: ahogyan arról a Sky News is beszámolt, Victor Hugo Sosa egy kajmánnal kötötte össze az életét. „Vállalom a felelősséget, mert szeretjük egymást. Ez a fontos” – mondta a polgármester, miután kimondta a boldogító igent.

Arra, hogy a városvezető miért vette feleségül Alicia Adrianát, vagyis a hüllőt, egy ősi mexikói hagyomány ad magyarázatot. A kisvárosban 230 éves múltra tekint vissza az emberek és a hüllők közötti házasság, amivel az őslakos népcsoportok közötti békéről emlékeznek meg, és úgy tartják róla, hogy az békét és bőséget eredményez a település számára.

Jelen esetben a polgármester a chontal király szerepét tölti be, míg a nőstény kajmán a huavei hercegnőt szimbolizálja a két közösségi közötti szövetségben. A szertartást megelőzően a hüllőt házról házra hordták, hogy a helyiek megfoghassák és táncolhassanak vele. Mint az a felvételeken is látható, eközben a kajmán zöld szoknyát, színes, kézzel hímzett tunikát, valamint szalagokból és flitterekből álló fejdíszt viselt. Az arcát kendő fedi el, hogy így előzzék meg a házasság előtti szerencsétlenségeket.

A szertartás után a polgármester az újdonsült feleségével hagyományos zenére táncolt. „Boldogok vagyunk, mert két kultúra egyesülését ünnepeljük. Az emberek elégedettek” – jelentette ki Sosa az AFP hírügynökségnek nyilatkozva.

Forrás: Sky News
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Getty Images