Life Fehér Patrik 2023. 07. 31.

Ingyen eteti az étterem azt, aki megváltoztatja a nevét

Egész életében nem kell a kaja miatt aggódnia annak, aki a keresztnevét lecseréli az egyik világhírű szendvicsező nevére.

Nevünk egy életen át elkísér legtöbbünket, ahhoz valami igazán nagy dolognak kell történnie, hogy lecseréljük azt – ez legtöbb esetben a házasságkötést jelenti. Ez persze nem jelenti azt, hogy amúgy ne lehetne névváltoztatási igénnyel fordulni a megfelelő hivatalokhoz, sőt, az Egyesült Államokban a Subway étteremlánc most erre biztatja az embereket.

A szendvicsező bizarr játékot hirdetett annak jegyében, hogy megtalálja azt vagy azokat az embereket, akik a legjobban kedvelik őket, illetve ételeiket. A játékban résztvevőknek “mindössze” annyit kell tenniük, hogy megváltoztatják a keresztnevüket, a korábbit elhagyják és felveszik a Subway nevet, egyfajta élő reklámemberré válva ezzel. Cserébe egy életre a Subway vendége lesz a Subway-ember.

Kép: Brandon Bell/Getty Images

Kép: Brandon Bell/Getty Images

A játék augusztus 1. és 4. között zajlik az Egyesült Államok területén, ahol jóval lazábbak a névváltoztatással kapcsolatos szabályok, mint nálunk. A különleges megmérettetésben csak a 18 (bizonyos államokban 19, illetve 21) év felettiek vehetnek részt, és csak a négynapos időintervallumban végbement névcserék érnek, a korábbiak vagy későbbiek nem.

Kérdéses, hogy hányan mennek bele a névváltoztatásba, tekintettel arra, hogy csak egy győztese lehet a játéknak. A szerencsés játékosnak egyébként fizeti az étteremlánc a 750 dolláros (262 ezer forintos) névváltoztatási illetéket, viszont az fontos kiemelni, hogy az ételutalvány névleges értéke 50 ezer dollár – igaz, ennek valóban nincs lejárati ideje, de a 17,5 millió forintnak megfelelő keretösszeg azért mégsem teljesen nevezhető élethosszig tartó ellátásnak.

Ha valaki napi minden nap elmegy az egyik Subway-étterembe, és 2000 forintnak megfelelő értékű ételt rendel, akkor 24 évig tart ki a nyeremény.

Forrás: Subway
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Matt Cardy/Getty Images