Life Fehér Patrik 2023. 08. 10.

Akkora bulit csapott a világsztár, hogy földrengésnek hitték

60 ezer ember ugrált Travis Scott fellépésén Rómában, a rapper koncertje mérhető, illetve a környékbeliek által észlelhető földmozgást váltott ki. Itthon is volt már ilyen eset, nem is egyszer.

Igazi meglepetéssel készült az olasz közönségnek Travis Scott világhírű rapper hétfő esti római koncertjén: a színpadon megjelent Kanye West, amire a feltüzelt közönség természetesen hatalmas éljenzéssel és egyéb zajgenerálással reagált. Összesen 60 ezer néző látta mindezt a helyszínen, reakciójuk pedig elég volt ahhoz, hogy az

olasz szeizmológusok érzékeljék hatását.

Giovanni Diaferia az Olasz Geofizikai és Vulkanológiai Intézet munkatársa ki is számolta, hogy ha 60 ezer, átlagosan 70 kilós ember 15 cm magasra ugrik, akkor együtt a Richter-skála szerinti 1,3-as erősségű földrengést tudnak előidézni, amit még 9 kilométerről is lehet érezni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

flame (@travisscott) által megosztott bejegyzés

A rómaiak érezték is, ugyanis aznap este hívások százai futottak be a helyi tűzoltókhoz. Komoly baj sehol nem történt, legtöbben csak azért ragadtak telefont, mert megijedek, és hogy jelentsék, mit tapasztaltak.

Hasonló esetért egyébként nem kell messzire menni sem időben, sem térben. Idén a Balaton Sound utolsó napján Dimitri Vegas és Like Mike fellépését sikerült bemérnie a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tihanyi mérőállomásának. A belga DJ-páros idén Zamárdira egyébként direkt úgy készült, hogy szeretnék megrengetni a földet, ugyanis ezt már 2022-ben is sikerrel összehozták. Ehhez ők arra kérték a közönséget, hogy ütemesen kezdjenek el jobbra, majd balra ugrálva haladni. Bevett dolog ez a bulijaikon, mely nem csupán látványosan néz ki és hatalmas élmény belülről, hanem a földet is megrengeti.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Jason Koerner/Getty Images