Life Fehér Patrik 2023. 08. 18.

Tananyag lett Taylor Swift az egyetemen

Napjaink zeneiparának egyik megkerülhetetlen személyiségével immár az egyetemen is foglalkoznak, munkássága pszichológiai témák példatára lett.

Taylor Swift munkássága rengeteg emberre nagy hatással van, ő napjaink egyik legnagyobb popsztárja. Az énekesnőre nemcsak a rajongók kapták már fel a fejüket, hanem egyetemi oktatók is. Az Arizonai Állami Egyetem például bejelentette, hogy olyan kurzust indítanak ősszel, melyet az előadó inspirált.

Az óra a Taylor Swift pszichológiája – a szociálpszichológia haladó témái nevet kapta. Az egyetem közleménye szerint alapvetően olyan témákat érintenek majd, melyek megjelennek Swift dalaiban, és azokról beszélgetnek majd a szemeszter során. Lesz szó többek között családról, barátokról, hírnévről, pletykáról és bosszúról is.

Az órát tartó oktató, Alexandra Wormley azért leszögezte, nem egy rajongói klubot akarnak egyetemi keretek között tartani, az előadásokon tényleg komoly pszichológiai témákat érintenek majd. “Taylor hatodik albuma, a ‘Reputation’ a visszatérése, miután konfliktusba került Kim Kardashiannal és Kanye Westtel, és eltűnt a rivaldafényből. Bosszút állt rajtuk – és a médián – azzal, hogy egy hihetetlenül sikeres albummal és egy stadionturnéval rukkolt elő.”

A diákok tudják ezt. De tudják, miért szeretünk bosszút állni? A szociálpszichológia ezt mondja el nekünk

– fogalmazott az oktató.

Taylor Swifttel már nem először foglalkoznak az egyetemek: áprilisban Missouriban egy egy kreditet érő rövid kurzus indult Taylor Swiftory néven, ahol zenéjét történelmi mérföldkövekkel kapcsolták össze. A houstoni Rice University pedig korábban azzal foglalkozott egy kurzus keretein belül, hogy hogyan fejlődtek az évek során az előadó dalszövegei.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Kevin Winter/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management