Life Fehér Patrik 2023. 08. 30.

Nagy tehertől szabadulhatnak meg a kempingezők

Egy tervező olyan sátrat álmodott meg, mely két területen is megkönnyíti a kempingezést.

Ha valaki sátrazni megy (és nem a luxussátrazást választja), mindig kompromisszumokat kell vállalnia. Ezek közül az egyik maga a sátor: hajlékunkat magunknak kell a helyszínre juttatni, ez pedig nem a legegyszerűbb dolog annak tömege és mérete miatt – utóbbi még a kereskedelmi forgalomban kapható legkompaktabb daraboknál is igen nagy.

Ezen változtatott Rafael Amzallag. A 27 éves tervező állítása szerint már fiatal kora óta keres olyan problémákat az otthoni és munkahelyi környezetekben, melyeket saját ötleteivel áthidalhat. Erre abszolút jó példa ultrakönnyű sátra, mely

mindössze 872 grammot nyom, mérete pedig akkora, mint egy 1,5 literes palacké.

Mindez elsőre kissé hihetetlennek hangzik: felmerülhet a kétség, hogyan tartja meg egyáltalán a megfelelő hőmérsékletet a sátor anyaga, illetve mi az, ami kifeszíti a vásznat.

Az alábbi lapozható bejegyzés alapján azért az látható, hogy nem a leghidegebb napokra tervezték a sátrat, de megfelelően beöltözve három évszakban is tökéletes pihenőhelyet nyújthat a dupla bejáratú, panorámát is nyújtó lakhely, mely kizárja a rovarokat, vízálló külső rétege pedig az esőtől is véd.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@rafael_idesign által megosztott bejegyzés

Merevítéséhez nem kellenek külön eszközök: Amzallag arra gondolt, hogy a túrázók megoldhatják ezt túrafelszerelésük segítségével. A túrabotok megfelelő elhelyezésével extra fémalkatrészek nélkül is felállítható a 145 cm széles ideiglenes alvóhely. Arról egyelőre nincs szó, hogy a prototípus tömeggyártásba kerül-e, de nem lennénk meglepve, ha egy nap találkoznánk vele a boltok polcain, ebben van fantázia.

Forrás: Rafael Amzallag
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images