Life Fehér Patrik 2023. 09. 12.

Ügyes trükkel keresett pénzt egy 8 éves kislány

Egy nyolcéves kislány iskolájában addig forgatta uzsonnapénzét különböző fogadásokon, amíg meg nem sokszorozta azt, és össze nem jött belőle egy új táskára való.

A gyerekek hamar képesek megtanulni, hogy egy-egy kitűzött céljukhoz mit kell megtenniük. Néha egészen ravasz trükkökhöz is folyamodnak, ám ezekről maguk a gyerekek sokszor úgy gondolkodnak, mint ha ez lenne a legtermészetesebb dolog az életben.

Az biztos, hogy ravaszságból már nem kell leckét vennie egy 8 éves malajziai kislánynak, akinek történetét anyukája mesélte el a Facebookon. A történet a szülők szemszögéből onnan kezdődött, hogy elmentek egy bevásárlóközpontba, ahol a lány rámutatott egy átszámítva 69 ezer forintos iskolatáskára, mondván, hogy olyat szeretne.

Ezt követően előhúzta hozzá a pénzt is táskájából, átszámítva 119 ezer forintot.

Az anyuka igencsak meglepődött ezen, hiszen a gyereknek ő csak heti 3800 forintnyi zsebpénzt adott, ez futotta a lány heti kajájára a suliban. Kiderült, hogy a lány nem is a családfőtől kapott pluszpénzt, hanem magának kereste meg az összeget.

A leírás szerint büszkén ecsetelte, hogy uzsonnapénzét a szünetekben turbózta fel, ugyanis pénzes kockajátékokat szervezett osztály- és iskolatársainak, amelyeknél legtöbbször ő volt a bank.

Ügyes trükkel keresett pénzt egy 8 éves gyerek

Arról nem szól a fáma, hogy a pénzt végül visszaadták-e a gyerekeknek vagy sem, azt azonban az anyuka hozzátette, lánya egy nemzetközi iskolába jár, ahol a legtöbb diák gazdag szülők sarja, jó adag zsebpénzzel kitömve.

Forrás: Facebook
Kép(ek) forrása: Getty Images