Life Fehér Patrik 2023. 10. 03.

Épp a lényeg hiányzik a kocsmából, de ezért lett sikeres

Olyan kocsma nyílt nemrég az Egyesült Királyságban, ahol csak alkoholmentes italok szerepelnek a kínálatban. A különleges projekt túlélte a kritikus kezdeti szakaszt, sőt, népszerű választásnak bizonyult sokak körében.

Sam Watson sikeresen leküzdötte alkoholproblémáit, ám azzal szembesült, hogy nem tud úgy társasági életet élni, hogy ne kelljen egy olyan helyre beülnie, ahol alkoholt árulnak. Elhatározta hát, hogy nyit egy olyan bárt, ahol ezt meg lehet tenni.

A Weymouth városában található Dry Dock gyakorlatilag egy olyan kocsma, ahol nem árulnak alkoholos italokat – sörük van, de az is alkoholmentes. Egy egykori optika helyén alakították ki a vendéglátóegységet, ahol minden megtalálható a zenegéptől a dartstábláig.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dry Dock (@dry.dock.weymouth) által megosztott bejegyzés

A hely célja a nyitáskor az volt, hogy Watson sorstársainak, illetve a magányos vagy mentális problémákkal küzdők közösségi terévé váljon. Az ötlet be is jött: a “száraz kocsma” már egy bő hónapja működik, tulajdonosa szerint sikerrel.

“Minden nap ki tudunk nyitni. Ez a közösségnek szól. Mindaddig, amíg fedezni tudjuk a költségeinket és ki tudjuk fizetni a személyzetet, örülünk, hogy ezt csinálhatjuk. A következő néhány hétre, karácsonyig összeraktunk egy eseménynaptárt, úgyhogy reméljük, erre a lendületre építhetünk a továbbiakban is” – fogalmazott Watson a visszalátogató BBC-nek.

Forrás: BBC
Kép(ek) forrása: Getty Images