Life Támogatott tartalom 2023. 10. 17.

Az egészséges életmód a férfiak sikerének kulcsa?

A sikeres élet fogalmának meghatározása nem egyszerű feladat, egyénenként eltér, ki mit tart sikernek. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek erősen befolyásolják, sikeresek leszünk-e vagy sem. Ezek egyike az életmód.

Észrevetted már, hogy amikor egészséges vagy, az élet mintha sokkal könnyebb lenne? A napi problémákat, teendőket könnyebben veszi az ember, összességében pedig boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak ilyenkor a napok.

Könnyebben jönnek ilyenkor a sikerek is. Az egészséges életmód következményeképpen több energiával, kevesebb stresszel, könnyedebben tudunk a feladatainkra összpontosítani. Mentálisan is összeszedettebbek vagyunk, ennek segítségével pedig a kitűzött célokat sokkal könnyebb elérni. Fizikailag is fittebbé válunk egy jó rutin követésével, az egészségi problémák és a betegségek ritkábban érintenek bennünket.

Ha minden klappol, hajthatunk tehát a céljainkért és a sikerért, ha azonban valami nem stimmel az életmódunkkal, a figyelmünk pusztán egy probléma megoldására koncentrálódik.

Különösen igaz ez akkor, ha a probléma egy betegség. Cikkünk címében szándékosan szólítottuk meg a férfiakat, ugyanis van egy olyan egészségi probléma, amely az erősebb nem képviselőinek nagyjából felét érinti élete során.

Az egészséges életmód a férfiak sikerének kulcsa?

Ez pedig a prosztatagyulladás, amelyről senki sem beszél jó kedvvel. A prosztatának kizárólag a megtermékenyítésben van szerepe. Akut esetben a prosztatagyulladás lázzal, levertséggel, komoly alhasi fájdalommal jár, felléphetnek vizeléssel kapcsolatos problémák, akár teljesen el is akadhat a vizelet. Krónikus prosztatagyulladás esetén a tünetek enyhébben jelentkeznek, ezért sokan próbálunk nem tudomást venni róluk. Ilyenkor azt felejtjük el, hogy a tompa alhasi fájdalom magától nem fog meggyógyulni, és végül a szexuális teljesítmény látja a struccpolitikánk kárát.

A szokatlan panaszok mellett nehéz a céljainkra és a siker elérésére koncentrálnunk. A közhiedelemmel ellentétben a prosztatagyulladás nem az idősek betegsége, hanem életkortól függetlenül bárkit érinthet. Az idős férfiaknál a prosztatagondok eredete leggyakrabban egy jóindulatú megnagyobbodás, ami nem jár gyulladással, nem okoz meddőséget.

A prosztatagyulladás kialakulásának okai között megjelenik az egészségtelen életmód több tényezője is: a nem megfelelő táplálkozás, az alkohol- és nikotinfogyasztás, valamint az állandó pszichés stressz.

Az egészséges életmód a férfiak sikerének kulcsa?

Azt talán nem kell hangsúlyozni, mekkora szerepet is tölt be az egészséges életmódban a megfelelő táplálkozás. Kevésbé köztudott tény azonban, hogy ajánlott a stressz-szintünket alacsonyan tartani, ami napjaink rohanó világában egyre nehezebb.

Persze a prosztatagyulladás akkor is utolérhet, ha mindent megteszünk az egészségünkért. Ezt nem kell kudarcként megélni: a legrosszabb, amit tehetünk ilyenkor, hogy megpróbálunk nem tudomást venni a problémáról. A megoldás egyszerű: forduljunk orvoshoz és váltsunk életmódot!

HIRDETÉS

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Kép(ek) forrása: Getty Images