Life FIRSTCLASS 2023. 10. 17.

Bárki megfőzheti az Unicum kávéját otthon

Kétféle változatban kerül piacra a Costa Ricából származó arabica kávé, kapszulás és szemes kiadásban egyaránt megvásárolható lesz.

Az arabica kávékivonattal és több mint negyven különböző gyógynövényből készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista három éve mutatkozott be. Most önállóan is elérhetővé válik a kávémix egyik alkotóeleme a Component kávé: a pörkölés eredményeként telt étcsokoládéíz jellemzi, míg lecsengésében aszalt gyümölcsös jegyeket érezni.

A Bányai Coffee Research farm Costa Rica Lourdes völgyében húzódik 1450 méterrel a tengerszint felett. A kávét a szigetországban tradicionális és munkaigényes „Honey” módszerrel dolgozzák fel: a szüret után meghagyják a babokon található cukorban és ásványi anyagokban gazdag nedves filmréteget, és a teljes száradásig naponta többször átforgatják a szemeket.

A Component szemes kávéként és kapszulás kiadásban október 31-ig kizárólag az Unicum mintaboltjában és webshopjában kapható, november 1-től kereskedelmi forgalomban szélesebb körben is elérhető.