Life Fehér Patrik 2023. 10. 17.

Furcsa rekordot döntött Taylor Swift koncertturnéja

A világ arénái után a mozitermekben is tarol Taylor Swift, 12 éves rekordot adott át a múltnak.

Napjaink egyik legnagyobb popsztárja Taylor Swift, ez kétségtelen. Bárhol is bukkanjon fel, elképesztő hatással van az emberekre, legyen az akár egy NFL-meccs új párja, Travis Kielce oldalán, akár a világ valamelyik hatalmas arénája, ahol tízezrek énekelnek a 33 éves előadóval.

Swift idei és jövő éve is az Eras Tourról, nagyszabású turnéjáról szól, melynek fellépésein minden eddig megjelent stúdiólemezéről (10) énekel dalokat a nő. A jegyek minden helyszínen pillanatok alatt elfogytak, hozzánk legközelebb, Bécsben három telt házas koncertet is ad az énekes 2024 nyarán.

Furcsa rekordot döntött Taylor Swift koncertturnéja

Aki ezekre nem fér be, az mostanában a mozikban lelhet vigaszt, ugyanis a turnéról koncertfilm is készült. Külföldön már el is kezdték ennek a vetítését, itthon pedig novemberben vetítik először a Taylor Swift: The Eras Tour c. 168 perces alkotást. Az őrületet jól jelzi, hogy a debütáló hétvégén csak az Egyesült Államokban 95-97 millió dollárt (34-35 milliárd forintot) hozott a konyhára a film.

Ez több, mint amire valaha képes volt a mozikban egy koncertfilm – a teljes vetítési időszak során.

2011-ben Justin Bieber is előrukkolt egy koncertfilmmel, a kanadai sztárt középpontba helyező alkotás azonban “csak” 73 millió dollárt termelt az USA-ban, amíg vetítették – tehát nem az első három napban, hanem több hónap alatt.

A Taylor Swift-féle filmben bőven van még pénzügyi potenciál, csak elővételben több mint 100 millió dollárnyi jegyet adtak el rá világszerte. A mozizók sok helyen nem is hagyományos módon tekintik meg az alkotást: rengeteg felvétel készült már arról, hogy az átszellemült swiftie-k szabályosan buliznak a film alatt, akárcsak egy koncerten tennék.

Forrás: Mashable
Kép(ek) forrása: Hector Vivas/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management