Life Fehér Patrik 2023. 10. 23.

Szokatlan helyen épültek ezek a hangulatos kiskocsmák

A brit szigeteken több férfi is azt választotta hobbijának, hogy kertje végében kocsmát épít. Ezeket évről évre megversenyeztetik, mutatjuk az idei döntősöket.

Néhány éve már kiosztják az Egyesült Királyságban a Pub Shed of the Year díjat, mely az év legjobb házi kiskocsmáit díjazza. Ezek nem profi vendéglátóegységek (bár tökéletesen hozzák azok kinézetét), hanem egy-egy férfi vagy éppen apa-fia páros közös alkotása, melyet sok esetben a műhely vagy a sufni teljes körű átépítésével alakítanak ki.

Az értékelésbe a közönség is beleszólhat, de van egy zsűri is, akik olyan szempontokat vesznek figyelembe a végső sorrend meghatározásakor, mint a kocsma funkciói, a befektetett munka, a stílus, a grafika, az egyediség és természetesen a név.

Az idei három döntős férfibarlangból a kettőt is a koronavírus-járvány, illetve az azzal járó lezárások szültek: az első egy ír hangulatú kocsma lett, melyet egy kárpitosműhelyből alakítottak ki, és itt rendezte esküvőjét az építő is.

7 fotó megtekintése

A második covidos sufnikocsma egyedüli célja a helyben bezárt vendéglátóhelyek pótlása volt, de annyira profi szintre emelték az egészet, hogy sok igazi söröző is megirigyelhetné a helyet.

8 fotó megtekintése

A harmadik döntős egy apa-fia páros közös munkája, akik együtt dolgoztak tűzoltóként. Amikor lebontották az állomást, rengeteg tárgyat megszereztek onnan, így egy igazi tűzoltós témájú helyet hoztak létre.

6 fotó megtekintése

A három finalistára október 29-éig lehet szavazni a közönségnek, a zsűri pedig november 11-én hirdet győztest. Ezen a napon nagy buli lesz az egyik kocsmában: a jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy amennyiben győznek, vállalják a sikerrel járó hivatalos ünnepség lebonyolítását, a legjobb kert végi kocsma mégiscsak csapjon egy nagy bulit, ha már győzött.

Forrás: Pub Shed of the Year