Life Fehér Patrik 2023. 11. 06.

Három óra alatt 1234 sört ittak meg a rekorderek

Egy német turistacsoport feltett szándéka volt, hogy megdöntse egy a sörivásra vonatkozó rekordot, ez végül sikerült is nekik.

Nemigen kedvelik a spanyolok, hogy Mallorca szigetét egyre inkább azzal azonosítják, hogy oda csak berúgni és nagyokat inni járnak a külföldi turisták. A hatóságok ugyan próbálnak küzdeni a jelenség ellen, azonban kevés sikerrel teszik ezt, melyet jól példáz egy közelmúltbeli sztori is.

A sziget fővárosa, Palma strandján összeverbuválódott 55 német turista, akik előzetesen nem is ismerték egymást, de a Whatsappon egymásra találtak. El is határozták, hogy együtt rekordot döntenek: szeretnének meginni három óra alatt annyi sört, amennyit korábban még egy csapat sem tudott. Ötletüket egy júliusi, szintén Palmában történt esemény inspirálta, akkor ugyanis egy másik német turistacsoport három óra alatt 1111 pohár sört vert be.

Adagszámot tekintve a rekord meg is dőlt, ugyanis 2,5 óra alatt 1234 sört gurítottak le, viszont a strand menti német kocsma kétdecis adagokban csapolta a Veltinst, így az összmennyiség kisebb volt. Így sem mindennapi, amit a több mint félszáz fős csapat (köztük 13 nővel) összehozott. A résztvevők fejenként 22 pikolót kaptak, azaz majdnem 9 korsónyi sört fogyasztottak el – persze ki többet, ki kevesebbet attól függően, hogy bírta a szervezete. Mindez összesen 2833,2 euróba, átszámítva 1 millió 75 ezer forintba került – egy pikoló sört 2,3 euróért (875 Ft) mértek.

Wir haben den alten Rekord eingestellt 1234 Biere 🍺...

Posted by Kai-Uwe Kahmann on Friday, October 27, 2023

Fent a főszervező fotója a kikért italokról

Az esemény főszervezője, Kai Uwe Kahmann egy mallorcai német lapnak azt nyilatkozta, az utolsó sörök kifejezetten nehezen csúsztak, ugyanis az egyszerre kikért italmennyiség vége már megmelegedett, mire elfogyasztásukhoz értek. A csapat egyébként jól bírta az alkoholt, senki nem vesztette el a fejét a mámortól. Egyesek a délelőtt kezdődő, de délután egy óra előtt már véget is érő rekordkísérlet után még meg is ünnepelték a sikert – naná, hogy némi italozással.

Kahmann megemlítette, hogy ennek a fajta rekordhajszolásnak valószínűleg még nincs vége, ugyanis hallott már egy olyan tervről, melynek keretében egy csoport 2222 sört fogyasztana el a három órás időablakon belül.

Forrás: mallorcamagazin.com
Kép(ek) forrása: Getty Images