Life Fehér Patrik 2023. 11. 14.

Itt a lista, ezekbe a városokba költözne legszívesebben a világ

Internetes keresési adatok alapján összeállították, hova költözne legszívesebben a világ lakossága. Az első helyezett különösen meglepő.

2020-ban a Földön 281 millió ember élt külföldön, vagyis nem abban az országban, ahol született. Van, akit a munkája szólított el hazájától, de olyanok is akadnak, akik önként távoztak, beteljesítve ezzel álmukat.

Sokan ábrándoznak arról, hogy külföldön éljenek, ezen emberek egy része pedig el is jut addig, hogy legalább alapszinten utánanézzen annak, mik is egy esetleges költözés feltételei. Ezeket a Google-kereséseket összesítette nemrég a Remitly nevű pénzügyi szolgáltatócég, és összeállított egy listát arról, mely városok azok, ahová a legszívesebben költöznének az emberek.

A lista összeállításánál országonként összesítettek, azaz nem azt nézték szám szerint, hogy pontosan hányan kerestek rá globálisan a költözésre, hanem ha egy országon belül a legtöbben egy bizonyos város után érdeklődtek, akkor az egy szavazatnak számít.

Ezek alapján toronymagasan Dubaj lett a külföldre költözni vágyók álomdesztinációja: a közel-keleti város 60 országban is a legnépszerűbbnek bizonyult. A mögötte következő Miami már csak 12 ország favoritja, a dobogóra felférő Párizs pedig tíz ország keresési toplistáján lett az első.

Párizs

Párizs

A negyedik helyen hármas holtversenyben végzett New York, Madrid és Szingapúr 8-8 országgal, a hetedik pedig London és Brüsszel – a két európai fővárost 6-6 országból választanák legtöbben új lakhelyül.

Szingapúr

Szingapúr

A kanadai Toronto szólóban áll 3 vokssal, de a tízes lista nem tíz országot tartalmaz, ugyanis holtverseny van a 2-2 szavazatos városok – Washington DC (USA), Buenos Aires (Argentína), Christchurch (Új-Zéland), Quebec City (Kanada), Bogota (Kolumbia), Portland (USA), Bécs (Ausztria), Phoenix (USA), Chicago (USA) – között.

Christchurch

Christchurch

Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: Getty Images