Life FIRSTCLASS 2023. 11. 17.

BMW-s vacsoramenüt szolgálnak fel Budapesten

A BMW i5 márkajegyei elevenednek meg egy különleges budapesti gasztroélmény keretében. Limitált számú résztvevő kóstolhatja meg a menüt.

A Wallis Motor új gasztronagykövete, José Guerrero Kolumbiában nőtt fel és találkozott először a konyhaművészettel. A tudását éppen Budapesten, a megújult Arany Kaviár Étteremben fejleszti tovább, ahol november 14-én az első vendégek már meg is kóstolhatták a különleges BMW-s vacsorát.

A menüsor olyan elemeket ötvöz, amelyek nem szokványosak, minden részletükben a BMW i5-höz kapcsolódnak. A vacsorához használt étkészlet például többek között az autóiparból származó újrahasznosított anyagokból készült, az alkatrészeket pedig különböző művészi eljárásokkal kezelték, hogy új életre keltsék őket.

A vendégek emellett olyan különleges konyhatechnikai eljárásokkal találkozhatnak, mint a fagyasztva szárítás (liofilizálás), az aromák desztillálásához használt rotációs párologtatás, vagy éppen a speciális koreai occo gép, mellyel az ételeket magas nyomás alatt főzhetik. Az egyes fogások összeállítását olyan komoly odafigyelés és munka kíséri, hogy némelyik elkészítése akár egy hetet is igénybe vehet.

A menüsorral összesen tíz alkalommal találkozhatnak az érdeklődők (összesen száz fő) az Arany Kaviár konyhai laborjában, az Animában.