Life Fehér Patrik 2023. 12. 05.

Vége a várakozásnak, itt a GTA VI első előzetese!

Keresztülhúzták a kiadó Rockstar Games számításait, ugyanis nem úgy tervezte bemutatni a készülő játéka, a GTA VI első trailerét, ahogy az megtörtént.

Az eredeti bejelentés alapján december 5-én délután 3 órakor debütált volna a gamerek milliói által várt játék, a GTA VI első előzetese az interneten, azonban nem is a világ talán legfontosabb videojátékáról lenne szó, ha ne szivárgott volna előre ki a felvétel. Az elmúlt évben több, a Rockstar Games által egy ideig még biztosan titkolni kívánt adat és részlet került napvilágra, ide tartozott a trailer is.

Sokan persze csak elhintik, hogy ők a szivárogtatók, de a közzétett információról nem egyszer kiderül, hogy valótlan, köze sincs a GTA VI-hoz. Az előzetes kapcsán azonban nem ez volt a helyzet: az internetre hétfő este kikerült videó olyannyira nem volt kamu, hogy a Rockstar Games elébe is ment a dolgoknak, és ők is korábban megmutatták a nagyvilágnak hivatalosan is, mire számíthatunk tőlük:

Az biztos, hogy a szakértők szét fogják cincálni a 90 másodperc minden egyes képkockáját, de első nézésre is fontos részletek derülnek ki. Egyfelől valóban visszatér Vice City, vagyis a GTA-univerzum Miamija lesz a fő helyszín, és láthattuk a női főszereplőt is, akivel párban egy férfi karaktert is irányíthatunk. Fontos szerepet kaphat a játékban a közösségi média is, mely ugyan felbukkant már a GTA V-ben is 2013-ban, de akkor még láthatáron sem volt a TikTok, és az Instagram is épphogy kinőtte a gyerekcipőt.

A teljes összképet persze nem ebből a másfél percből rakja össze az ember. Ha a Rockstar Games hagyományait nézzük, a következő trailer biztosan részletesebb képet ad majd a játékról, mely valamikor 2025-ben érkezik. Az említett platformok között csak a PlayStation 5 és az Xbox Series S és X szerepelnek, a PC-k nem – ez így volt egyébként a GTA V-nél is, ahol további egy évet kellett várni a számítógépen játszható verzióra.

Az őrületes hype-nak alaposan megágyazott, hogy a sorozat előző része immár tíz éve jelent meg, az évfordulón részletesen írtunk róla:

Kép(ek) forrása: Rockstar Games