Life Fehér Patrik 2023. 12. 05.

Ilyet még senki nem épített mézeskalácsból

Az ünnepek egyik közkedvelt desszertje megihletett egy fotóst, így elkészítette az ehető fényképezőgépet, melyet a képkészítést követően el lehet fogyasztani.

Legtöbben a mézeskalács-készítésnél megelégszenek a figurák, karácsonyi alakzatok mintájánál, esetleg elmennek az egyszerűbb, Kádár-kockákat idéző házakig. A Kanadában élő Dmitri Tcherbadji azonban felülmúlta minden eddigi elképzelésünket, még úgy is, hogy láttunk már mézeskalácsból épült Magyar Zene Házát is.

A fotós az édességből egy működő, filmre fotózó gépet készített, méghozzá úgy, hogy amit csak lehet, azt ehetőre alkotott. A külső falak egyértelműen mézeskalácsból vannak, a szegélyek cukormázból, de a legdurvább, hogy a lencsét cukorból készítette el úgy, hogy az még átlátszó maradjon.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dmitri ☕️ (@analog_cafe) által megosztott bejegyzés

“Nagyon jó kis alapanyag” – mondta a férfi a PetaPixelnek a mézeskalácsról, hozzátéve, hogy projektje tovább tartott, mint ahogy arra eredetileg számított. “A feleségem kiváló tanácsot adott azzal, hogy csak csiszoljam le a széleket, mert a tészta csak nőtt és nőtt. Sajtreszelőt használtam ehhez, ami nagyon bevált.”

A fotók nem a legjobb minőségűek, de még bőven az értelmezhető kategórián belül vannak, ami azért nagy szó egy szinte teljesen ehető fényképezőgép esetén. “Van még hova fejlődni, sokat tanultam az építés során” – árulta el Tcherbadji.

A különleges projekt nem volt olcsó: átszámítva 77 ezer forintot vitt el az ehető fényképező, de a pénz döntő többsége Instax-filmekre ment.

Forrás: PetaPixel
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images